„Vigyázunk a városra” – Pókemberek jelentek meg Szegeden, videón az őrületes jelenség

Senki sem tudja, mi történhetett Szeged utcáin, de nem mindennapi látványban volt része a helyieknek, az már biztos! Augusztus végén a napfény városát egy Marvel hős lepte meg, sőt még sokszorozódott is, hogy megvédje Szegedet.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.08.28.
pókember marvel Kárász utca Szeged

A gyerekek odavoltak érte, a szülők pedig elképedve nézték, mégis mi a fene folyik Szeged utcáin. Napok óta arról beszélnek az egyik szegedi Facebook-csoportban, hogy egy jelmezbe öltözött csapat vonult végig az utcákon és hangosan tették közzé az üzenetüket. De mégis miért jelentek meg?

Nem is egy, hanem egyszerre több Pókember is megjelent Szegeden! /
Nem is egy, hanem egyszerre több Pókember is megjelent Szegeden! / Fotó: Metropol olvasó

„Nagyon vicces volt”

Ha nem látták volna sokan a saját szemükkel, talán el sem hiszik a szegediek: egy nagyjából 15 fős csapat, többségében tetőtől talpig hősjelmezt öltött, a csodálatos és barátságos Pókember jelmezét vették fel!

A Pókemberek augusztus 24-én lepték el Szeged utcáit. A késő délutáni órákban bárhol és bármikor szőhették hálójukat: egy fiatal testvérpár a Kárász utcán figyelt fel rájuk. „Épp vacsoráztam a két testvéremmel a Kárász utcán, amikor megjelentek a Pókemberek. Nagyon vicces volt, ebben a városban minden van! Szerintem legénybúcsú lehetett, és azért öltöztek be” – mondta a fiatal Eszter.

„Béke legyen veletek”

Milán is épp a Kárász utcán volt, amikor a Pókemberek megjelentek.

„Hatalmas látvány volt! Nekem feldobta a napomat, mert épp unatkoztam és csináltak valami érdekeset. Az egész városon átmentek a Pókemberek, úgy tudom” – lelkendezett a fiú, akinek annyira tetszett Pókember-jelenség, hogy rögtön fel is vette videóra a vonulásukat, és megosztotta TikTok-oldalán. A felvétel hatalmasat ment a neten. Több mint 800 ezer ember látta a videót, nem hiába: a Pókember csapat táncolva, vidáman vonult végig a Kárászon, és közben a járókelőknek is üzentek.

Béke legyen veletek, és biztonság! Mindenki élvezze a szombatját. Vigyázunk a városra!

- üzente az egyik Pókember.

Mutatjuk a videót!

Időnként akadnak néhányan, akik „felöltik a hős ruhát”, ám ők rosszra használták erejüket: Szegeden három éve, 2021-ben hitte magát Pókembernek egy férfi. Egy társasház alagsorának közös helyiségét akarta feltörni, de nem sikerült neki. Rögtön utána az egyik első emeleti lakás erkélyére mászott fel, hogy betörjön a lakásba, de ekkor is pechje volt. Végül a második emeleten járt sikerrel – és bár bejutott az erkélyen át a lakásba, a rendőrök fülön csípték a szegedi pókembert. Óbudán 2023-ban, télen riogatott egy betörő Pókember, idén júniusban pedig Csepelen is próbálkozott tárgyakat meglovasítani egy alak pókruhában.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás