„Azóta sem tudtam kiheverni” – Retteg a nő, akihez be akart törni az óbudai Pókember – Fotók





Több traumát is átélt a napokban Andrea, akinek a lakásába akart bemenni az óbudai Pókember. A riadt nő a Metropolnak mesélt a történtekről.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2023.12.07.
kártérítés készenléti állapot segítség rendőrség drog

Tovább folytatódik annak az idegenvezető nőnek a kálváriája, akinek a nyolcadik emeleti konyhaablakában órákig lógott egy bedrogozott férfi. A nő a Metropolnak elmondta, hogy nem csupán az önjelölt Pókember miatt érzi magát még mindig veszélyeztetve, hanem az is nyomasztja, hogy senki sem térítette meg a lakásában keletkezett jelentős kárt.

Andrea ablakában ült a Pókember – Olvasói fotó

Félmilliónál is nagyobb a kár

Andrea elmondta nekünk, hogy nagyjából 600 000 forint kára keletkezett az eset miatt.

Szétvágták és betörték az ajtaját – Olvasói fotó

Mivel épp külföldön tartózkodtam, a tűzoltóknak szükségük volt a biztonsági rács szétvágására. A bejárati ajtót betörték, a külső ablakot pedig a levegőben lógó férfi karcolgatta össze, de végül nem sikerült neki behatolnia. Az eset kapcsán azonnal feljelentést tettem a rendőrségen

– fejtette ki lapunknak Andrea.

Be akart hatolni – Olvasói fotó

Drogos volt és féltékeny

Nagyjából két hónapja történt, amikor egy férfi kötéllel biztosítva magát a III. kerületi tízemeletes ház tetején leereszkedett egy nyolcadik emeleti lakásig, majd órákig kopogott a párkányon ülve. A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével bejutottak a lakásba, ahol akkor senki sem tartózkodott. A férfit a konyhaablakon keresztül behúzták, és intézkedtek vele szemben. Az 52 éves férfi kábítószer-fogyasztással és féltékenységgel indokolta tettét: meg akarta figyelni barátnőjét, hogy más férfival van-e.

A rendőrök a katasztrófavédelem segítségét kérték – Olvasói fotó

A rendőrség egyelőre csak a drog miatt indított eljárást

Andrea elmondta, hogy a hatóságok elfogadták a férfi magyarázatát, és csak a drog miatt indítottak eljárást. Szerinte azonban ez csupán egy hatalmas hazugság. Beszélt az összes lakóval, de senki sem ismerte az illetőt, így biztosra veszi, hogy a férfi be akart törni hozzá.

Lánccal zárták vissza a külső rácsot – Olvasói fotó

„Nem mondanak semmit”

Andrea bement a rendőrségre, hogy megtudja, kit kell keresnie, hogy kártérítést követelhessen, de úgy érzi, a hatóságok nem segítettek neki, és falakba ütközött. 

Voltam egyik nap a rendőrségen, sajnos semmit sem segítettek... és semmi információt nem adhatnak ki az illetőről a GDPR szabályzatra hivatkozva. Azt mondták: Nem tehetnek semmit, nem mondhatnak semmit. Tehát úgy éreztem, kár volt bemennem. Valamelyest foglalkoztak velem, de nem jutottam előrébb.

 

Andrea úgy érzi, falakba ütközött a kártérítési igénnyel – Olvasói fotó

„Folyamatosan készenléti állapotban vagyok”

Andrea elmondta, hogy pont a Közel-Keleten tartózkodott, amikor jött a telefon, hogy mi történt az otthonába, majd rá két napra kitört a Palesztin–Izraeli háború, így menekülnie kellett. Ezek a traumák összeadódtak benne. 

Pár napon belül több nehézség is ért, amit azóta sem tudtam kiheverni. Félelmet érzek, folyamatos készenléti állapotban vagyok, mintha bármelyik pillanatban megtörténhetne újra ugyanaz az esemény. Sose gondoltam, hogy a nyolcadikon félni fogok attól, nehogy valaki bejöjjön az erkélyen vagy az ablakon... A szomszédok is félnek az eset óta. Egyetlen pozitív hozadéka van az eseményeknek, hogy nagyon jól összehozta a lakóközösséget. Figyelünk és vigyázunk egymásra.

 


 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás