"Ez lehetetlen" - 20 évesen lett hasnyálmirigyrákos a lány, közölték vele, napjai vannak hátra

A most 21 éves nőnek azt mondták, hogy napjai vannak hátra, miután a rögbi sérüléséről kiderült, hogy hasnyálmirigyrák, amit lehetetlen megoperálni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.28.
rák szívszaggató diagnózis

A 21 éves Alexandra Angeles Caychónak azt mondták, hogy csak napjai vannak hátra, miután harmadik stádiumú hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. Az orvosok szerint a daganatot nem lehetett eltávolítani az elhelyezkedése miatt.

páciens, beteg, kórház
Fotó:  unsplash.com – Képünk illusztráció

A fiatal nőnek azt is mondták, hogy ebben a fiatal korban szinte lehetetlen elkapni a rákos megbetegedés ezen típusát. A mindössze 21 éves Alexandra kezdetben azt hitte, hogy rögbisérülést szenvedett, mielőtt az orvosok megdöbbentő módon felfedezték, hogy halálos rákja van.

A 21 éves lány Peruból költözött Lancasterbe, és 2021 óta a helyi egyetemen tanult. A világa azonban tavaly februárban a feje tetejére állt, amikor kínzó hát- és térdfájdalmakkal kezdett küzdeni, végül pedig hármas stádiumú hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála - mindezt mindössze 20 évesen.

Alexandra felidézte a bélmozgásában bekövetkezett szokatlan változásokat és a nyomasztó fájdalmat, amelyet az aktív rögbijátékának tulajdonított: 

Nagy fájdalmaim voltak, de akkoriban rögbiztem, ezért azt hittem, hogy csak megsérültem, de nem múlt el. Elmentem a háziorvosomhoz, és azt mondták, hogy hipermobilitásom és lúdtalpam van, ami okozhatja a fájdalmat. Nagyon fájdalmas volt.

Az ezt követő hetekben Alexandra tanúja volt egészségi állapota gyors romlásának: a szemei sárgává váltak, és képtelen volt hosszabb ideig ülni. A barátja, Dylan kórházba vitte, ahol lehetséges májproblémával kezelték.  

A kezelést követően felpörögtek a dolgok. Júniusban kisebb tünetekkel kerültem kórházba, hánytam, lázas voltam és vérszegény. Nyolc hétig voltam bent, a tüneteim nem változtak. A rosszullét elmúlt, de aztán rosszul lett a gyomrom, vér jelent meg benne, és vért hánytam. Egyik fertőzést a másik után kaptam, minden alkalommal, amikor az egyik eltűnt, egy másik telepedett meg valahol. Ez idő alatt kiderült, hogy négyes stádiumú rákom van, és átterjedt a májamra. A liverpooli Clatterbridge Rákközpontba szállítottak át.

- sorolta a szívszaggató fejleményeket Alexandra.

Ez mindannyiunkat nagyon megrázott. Nem gondoltuk, hogy ilyen lesz, korábban is voltak már rosszulléteim, de egy pillanatig sem gondoltuk, hogy a tüneteim ilyenek lesznek. Félelmetes volt, a hármas stádium sokkal szebben hangzik, mint a négyes stádium, mert a négyes stádium, nos, az a vége. Minden jel rákra utalt, de mivel ez a fajta rák annyira ritka a fiataloknál, az orvosok vitatkoztak egymással, mondván, hogy nem lehetséges, hogy nekem ez van, mégis itt vagyok, egy olyan csatával nézek szembe, amit senkinek sem szabadna megvívnia.

- mondta összetörten.

Alexandra nemrég befejezte az egyetemet, és most mesterdiplomát szeretne szerezni. A kórházból - miután megint vért hányt és nem tudták folytatni a kemoterápiát  - hazaküldték, hogy értékes időt töltsön édesanyjával, Lindával és párjával Dylannel - írja a The Mirror.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás