Olaszországból hozta a formavilágot, de az ízt az alkotó szíve és a lelke – na meg persze a különleges hozzávalók – adják annak a fagyinak, amiért a Bazilikánál folyamatosan sor áll. Szökrön Nikolett húsz éve nyitotta meg a Galerto Rosa-t, sikere azóta töretlen. Júliusban örömhír érte: az egyik fagylaltját a világ 100 legjobbja közé választották!
Szökrön Nikolettnek a vérében van a vendéglátás, és olyan cukrászdát nyitott Galerto Rosa néven, ahol az országban egyedül rózsa formájú fagylalt kapható. Egymásnak adják a kilincset mindkét fagyizójában, és júliusban kiderült: az egyedi, igazi gyümölcsös ízvilág nemcsak a magyarok szívét rabolta el, óriási elismerést is hozott. Beválogatták a levendulás fehércsoki-fagylaltját a világ 100 legjobbja közé!
Sokan járnak a Szent István-bazilika körül – és ha már ott vannak, sokan kitérőt is tesznek Nikolett fagyizójába. A nő különleges ízvilágot ajánl: a fagylaltkelyheibe csak friss gyümölcsös ízbombákat tesznek – eredeti, friss gyümölcsökkel bolondítják meg az ízlelőbimbókat. Pisztáciás, alkoholos, libamájas és rózsavirág ízű fagylaltot is készítettek már, de egy mindig a pultban várja a vásárlókat: a levendulás fehércsoki-fagylalt!
Nikolettnek egy küldetése van: csak igazit kínál, semmi adalék!
A fagylaltjainkban nincsenek emulgeálószerek, adalékok, amik megkötik a levegőt és megnövelik a fagylalt térfogatát. Itt nem levegőt eszik az ember, valami feldúsított fagylaltot, hanem tömör gyönyört!
– húzta alá a Metropolnak Nikolett, aki szerint ez lehet ez egyik oka, hogy felfigyelt a TasteAtlas zsűrije a levendulás fagyira. A fagylaltozó óriási elismerést kapott: idén a világ 100 legjobb fagylaltja közé válogatták be a levendulás ízcsodát. „Én ezt önöktől tudtam meg, de nagyon örülök neki! Ez egy nagyon jó fagyi, és örülök, ha egy ilyen értő zsűri beválasztotta a világ száz legjobbja közé” – mondta Nikolett. Nemcsak az ítészeket, de a vevőit is levette a lábáról a levendulás ízvilág. Tizennyolc éve töretlen a sikere.
Szeretem, amikor jönnek a vendégek, hogy van-e levendulás fehér csoki? És mondom, hogy ki se mernénk nyitni levendulás fehér nélkül. Tényleg, az egyik bestsellerünk itt
– nevet Nikolett boldogan.
Osztrák, belga és olasz fagyik kerültek a top 100-ba, de a levendulás fagyi az egyetlen, ami Közép-Európában a legjobbak közé került. Van, aki csak ezért jött ide a családjával, köztük Gyöngyi is, aki a lányával Eger környékéről utazott ide a rózsafagylalt miatt.
Kifejezetten emiatt jöttünk ide, mert hogy ez a top 100-ban benne van! Dekoratív is, mutatós, finom
– vélekedett az anyuka. A fagylalt tartalmaz egy titkos összetevőt is, amit szerzetesek készítenek. Alapos munka volt kidolgozni az ízcsodát.
Az az alaplé, amit készítünk, már magában isteni finom. És abba kerül bele a fehér csokoládé, a levendula, meg színezés gyanánt egy kicsike kis áfonya. Bárki megpróbálhatja elkészíteni, én majdnem biztos vagyok benne, hogy nem lesz ilyen
– mondta magabiztosan Nikolett.
Nikolettnek olaszok voltak a mesterei, és a rózsaformájú fagylaltjait is onnan honosította át. „Magyarországon egyedül én készítek rózsa alakú fagylaltot, de nem az én találmányom. Ez Olaszországból jön. Párma környékén sok ilyen kávézó van, ahol rózsára kenik a fagyit, onnan lestem el a technikát” – vallotta be Nikolett, aki szerint a kézműves remekműveiket nem könnyű rózsaformára alakítani.
Minden rózsa más, de épp ez a szép benne! A rózsa formát egy nekünk készült speciális spatulával formázzuk
– mondta. Egyelőre nem tudja, hogy lesz-e még fagylaltja, amelyet jövőre is beválogatnak a legjobbak közé, de könnyen lehet, hogy egyet igen: egy új »fagyisláger« születik. „A rózsaízű most tör fel a levendula mellé, nagyon szeretik az emberek” – zárta szavait Nikolett.
A különleges fagylaltról készült videónkat itt tudod megtekinteni:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre