
Megbénult a forgalom Seregélyesnél, hatalmas csattanás rázta meg a környéket
Az érintett szakaszon forgalmi akadály van.
Az idei nyári fagylaltszezon nagy trendje, hogy a cukrászok és a fagylaltfőzők szokatlan ízekkel kísérleteznek. Egy veresegyházi cukrászdában például a tejföl lett ez az alapanyag.
A Sulyán Cukrászda egy tradicionális családi cukrászda Veresegyházon, amely már 44 éves múltra tekint vissza. Sulyánné Belkó Kata, a családi biznisz mestercukrásza elmondta, hogy a fagylaltkínálatukat igyekeznek úgy összeállítani, hogy az idősebb generáció és a fiatalok is megtalálják a számításaikat. Éppen ezért a retró ízek, mint a puncs vagy a fahéj mellett mindig igyekeznek kevésbé megszokott alapanyagokból is fagyit főzni. Így született meg a tejfölfagyi.
A tejfölt, azt mindenki nagyon szereti, az egy igazán magyaros íz, én azt gondolom, és ezért próbáltuk ki. Nagyon kevés cukrot teszünk csak a tejfölhöz, illetve egy nagyon magas zsírtartalmú és jó minőségű tejfölt használunk a készítéséhez. Szerintem nagyon-nagyon szereti mindenki, főleg a túrógombócfagylalttal párosítva
– mesélte a Metropolnak a Sulyán Cukrászda mestercukrásza.
Persze a vendégek először furcsán álltak a fagylaltpult előtt, amikor meglátták a „tejföl” feliratot az egyik ízesítést jelző táblácskán. Kata nevetve mesélte, hogy jöttek vicces kedvű vendégek, hogy kérnének egy kis töltött káposztát is a tejfölfagyihoz, holott ebben az esetben egy teljesen más ízvilágot kell elképzelni.
Ez egyáltalán nem sós. Egy olyasmi tejfölt kell elképzelni, mint amit mondjuk a túrógombócra rakunk: ezt az enyhén édes tejfölt. Ez pont azt az ízvilágot hozza vissza.
A tejfölfagyi végül gyorsan a vendégek egyik kedvence lett Veresegyházon.
Nagyon sokáig csak szemeztem vele és nem mertem megkóstolni, mígnem egyszer úgy döntöttem, hogy kipróbálom a túrógombócfagyival kombinálva, és valóban azt az élményt hozza, hogy túrógombócot eszek tejföllel, de legalább hideg, ami így harminc akárhány fokban kifejezetten jó
– árulta el tapasztalatait a tejfölfagyiról a cukrászda egyik vendége.
A cukrászda egyébként a tejfölfagyi előtt is alkotott már egyedülálló ízvilággal rendelkező hűsítőt. Ilyen például a franciakrémes-fagylaltjuk, ami egy nagyon erős vaníliafagylalt tojással és tejszínhabbal rétegezve, illetve krémlappal, ami karamellel van megkenve.
Az érintett szakaszon forgalmi akadály van.
Ezt érdemes tudni Báthori Erzsébet grófnőről.
Még lesznek nyári napjaink.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.