Hekkes és tejfölös fagyi? Naná! Összegyűjtöttük a legextrémebb ízű krémes jeges édességeket - íme!

Már javában zajlik az idei fagylaltszezon, ami a héten a fokozódó hőség miatt várhatóan még inkább beindul majd.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.06.18.
fagylalt strand desszert nyár

Ami a választékot illeti, arra nem lehet panasza a magyar fagylaltkedvelőnek, hiszen sokféle ízesítésből lehet válogatni a hazai standokon és cukrászdákban, ha az ember rákíván pár hűsítő gombócra. A klasszikus ízek mellett azonban az utóbbi években egyre inkább teret nyernek a kísérleti jelleggel megalkotott fagylaltok. Ezek között vannak szokatlan ízvilággal rendelkező desszertek, amik valahogy mégis működnek. Persze akad azért olyan ízesítés is, amire talán kevesen gondolnának – nem csak fagyi esetében. Összeszedtünk öt meglepő fagylaltízt. 

A Vitorlás Fagyizó különdíjat kapott a különleges fagyiért Fotó: Facebook 

Sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi

Bár a sajtos-tejfölös lángos (a fagylalthoz hasonlóan) a nyár és a strandszezon egyik nagy kedvence, azért arra kevesen gondoltak volna, hogy ezt a két szezonális ételt összehozzák. Egészen tavaly. nyárig, amikor is a balatonmáriafürdői Vitorlás fagyizó cukrásza, Pálfi Attila mindenkit megdöbbentett és előállt ezzel a fagylaltízesítéssel. Nem bánta meg, hiszen a gyenesdiási Balaton fagyija versenyen különdíjat kapott a nem éppen hétköznapi ízvilág megalkotásáért.

Hekk ízű fagyi

Ahogy a mondás tartja: „Ha egy üzlet beindul…” Valami ilyesmi járhatott idén Pálfi Attila fejében, aki a tavalyi sajtos-tejfölös lángos ízesítés után idén még meglepőbb kreációval jelent meg: a magyarok tipikus, örök kedvenc strandételéből, a hekkből alkotott hűsítő nyalánkságot. A cukrász egyébként előszeretettel nyúl a sós ízekhez, ha fagyiról van szó, ugyanis korábban készített már mentás kígyóuborka fagyit is.

A Vitorlás Fagyizó másik különlegessége a hekk ízű édesség (?) Fotó: Facebook 

Tejföl ízű fagyi

Szerencsére annak sem kell csüggednie, aki nem rajong a lángosért, vagy a hekkért, ugyanakkor szereti a fagyit és a szokatlan ízesítéseket. Annak ugyanis itt van a magyar konyha egyik legnépszerűbb alapanyaga, a tejföl ihlette fagylalt. Ez a Sulyán cukrászda terméke, amiből Veresegyházán vagy Gödöllőn is lehet kérni pár gombóccal.

Vörösboros aszalt szilva

A fővárosban az Etele téren található az egyik legnépszerűbb fagylaltozóhely. A cukrászda híres arról, hogy rendkívül széles és annál színesebb a fagylaltkínálata. Ráadásul előszeretettel nyúlnak a szokatlan ízekhez, ezen belül is a különböző alkoholos italokhoz. A vörösboros aszalt szilva ízű fagyi csak az egyik ezek közül. Van még füstölt ízű, vagy például kamillás fagyijuk is.

Csemperagasztó

Igen, az. Nem elírás történt. Hogy az íze is olyan-e, mint a csemperagasztónak, az jó kérdés. Mindenesetre ebben az esetben valószínűleg inkább a szín az, ami miatt ezt a fantázianevet kapta az egyik vecsési fagyizó terméke. 

Akár épületgépészeti áruházban is készülhetett volna ez a kép... Fotó: FesztGelato / Facebook

A fagylalt szürke, akárcsak az építkezési alapanyagé, becsíkozott tetejével pedig még jobban megidézi a burkolati munkákat. Ráadásul egy különleges, kőműves serpenyőre hasonlító kehelyben is felszolgálják.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás