Gianni valószerűtlenül kék fagyival támad

A gasztronómiai szakértő tarsolyában mindig van valami új és szokatlan. Ezért már meg sem lepődünk azon, hogy Gianni Annoni most egy olyan fagyit dobott piacra, amit még garantáltan nem kóstolt senki.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.06.21.
Gianni Annoni fagyi fagylalt olasz

Gianni Annoni egy rendhagyó sajtótájékoztatót tartott szerda délután Budapest belvárosában, a Gelateria Pomo D’oroban, ahol egy merőben új ízzel és színnel büszkélkedő fagylaltkülönlegességet mutatott be az egybegyűlteknek. A kék fagyi – aminek a színét a 80-as években alkották meg a cukrászmesterek, az alapja tej és tejszín, a különleges állagát pedig annak köszönheti, hogy más a hűtési foka 
(–12 fok helyett –6 fok), mint az átlag hideg desszertnek – az olasz származású étteremtulajdonos szerint a nyár slágere lesz.

Gianni
Gianni desszertje lehet a nyár slágere Fotó: Szabolcs László

Gianni fagyijának az íze is kék 

Kollégánknak lehetősége volt megkóstolni a vad színű fagylaltot, az élményről viszont egy írásban egy meglehetősen erős kommunikátornak is nehéz beszámolnia: karakteres tej, tejszín és valami gumimaciszerű íz ugrik be az első kóstolásnál, aztán a sokadik gondolat az, hogy tulajdonképpen ennek a fagyinak kék íze van. Szinte borítékolható, hogy már idén nyáron a gyerekek kedvence lesz, a szülőket viszont kötelességünk figyelmeztetni arra, hogy a fagyi elfogyasztása után órákig hupikék színűre festi az emberi nyelvet. 

Gianni
Gianni olyan élvezettel mesélt a hideg desszertről, hogy muszáj volt megkóstolni Fotó: Szabolcs László

Az olaszok nem csak pizzában jók 

A sajtótájékoztatón Gianni Annoni egyébként azt is elmondta, hogy az olasz konyha nemcsak pizzáiról, és a lasagne-ról híres, hanem a fagylaltkultúrájáról is, amelynek bölcsője Dél-Olaszországban van, onnan származnak a különleges gyümölcsös, egzotikus ízek. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás