A gasztronómiai szakértő tarsolyában mindig van valami új és szokatlan. Ezért már meg sem lepődünk azon, hogy Gianni Annoni most egy olyan fagyit dobott piacra, amit még garantáltan nem kóstolt senki.
Gianni Annoni egy rendhagyó sajtótájékoztatót tartott szerda délután Budapest belvárosában, a Gelateria Pomo D’oroban, ahol egy merőben új ízzel és színnel büszkélkedő fagylaltkülönlegességet mutatott be az egybegyűlteknek. A kék fagyi – aminek a színét a 80-as években alkották meg a cukrászmesterek, az alapja tej és tejszín, a különleges állagát pedig annak köszönheti, hogy más a hűtési foka
(–12 fok helyett –6 fok), mint az átlag hideg desszertnek – az olasz származású étteremtulajdonos szerint a nyár slágere lesz.
Kollégánknak lehetősége volt megkóstolni a vad színű fagylaltot, az élményről viszont egy írásban egy meglehetősen erős kommunikátornak is nehéz beszámolnia: karakteres tej, tejszín és valami gumimaciszerű íz ugrik be az első kóstolásnál, aztán a sokadik gondolat az, hogy tulajdonképpen ennek a fagyinak kék íze van. Szinte borítékolható, hogy már idén nyáron a gyerekek kedvence lesz, a szülőket viszont kötelességünk figyelmeztetni arra, hogy a fagyi elfogyasztása után órákig hupikék színűre festi az emberi nyelvet.
A sajtótájékoztatón Gianni Annoni egyébként azt is elmondta, hogy az olasz konyha nemcsak pizzáiról, és a lasagne-ról híres, hanem a fagylaltkultúrájáról is, amelynek bölcsője Dél-Olaszországban van, onnan származnak a különleges gyümölcsös, egzotikus ízek.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre