Alkohol is van ezekben a fagylaltokban! – Itt nem isszák, hanem nyalják a gin tonicot

A legextravagánsabb ízesítésű fagylaltok várják az ínyenceket ebben a fővárosi cukrászdában. Alkohol tartalmú fagylaltokból is lehet válogatni.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.06.30.
alkohol cukrászda fagylalt

Idestova 12 éve várja az édesszájú vendégeket az Etele téren az Erdős és fiai cukrászda, ahol a fagylaltpultban nem éppen hétköznapi ízesítésű – köztük alkoholos – termékekkel is találkozhatnak a krémes hűsítő rajongói. A tulajdonos, Erdős Norbert a leghíresebb fagylaltkészítőktől tanulta meg Olaszországban a krémes és kiegyensúlyozott állagú kézműves fagylalt főzésének titkát. „Én 1992 óta foglalkozom fagyival, tehát már nagyon-nagyon régóta” – mondja a cukrászda vezetője, aki kimondottan törekszik arra, hogy minden szezonban szülessenek új receptek.

Erdős Norbert alkohol tartalmú fagylaltot is készít
Erős Norbert 1992 óta főz fagylaltot – köztük alkoholtartalmú fagyikat is Fotó: Papp Miksa

Az elmúlt években folyamatosan jöttek újabb és újabb ízek. De sajnos kicsi a pultunk, mert egyszerre csak negyvenféle fagyit tudunk kitenni és van 200-300 receptünk, amit folyamatosan változtatunk. Szerencsére a vendégek is keresik az új ízeket és rengeteg ötletünk is van még, hogy miket fogunk megcsinálni

 – árulta el Erdős Norbert.

Íme a videó:

Összesen 6 cukrásszal dolgoznak, ők a fagyi mellett a sütiket is csinálják és igyekeznek olyan ízeket előállítani, amelyek szokatlanok ugyan, de működnek. Ezek közé tartoznak az alkoholos fagylaltok, amelyek nem csak ízükben alkoholosak.

Alkoholos fagylaltok
Az alkohol is népszerű alapanyag a fagylaltok készítésénél Fotó: Papp Miksa

Ezeknek a fagyiknak tényleg van alkoholtartalma, olyan technológiával készítjük ezeket, hogy az alkohol benne maradjon a fagylaltban. Ezt úgy érjük el, hogy nem a főzésnél, hanem a fagyasztásnál adjuk hozzá az alkoholt, amikor elérjük a mínusz 5 fokot. Egyrészt gyorsabban is fagy így a fagylalt, másrészt megmarad benne az alkoholnak az aromája és az alkoholtartalma is.

Vagyis, ha kimondottan az alkoholos fagylaltok miatt látogat el valaki ebbe a cukrászdába, akkor semmiképp ne autóval érkezzen, vagy hozzon magával egy sofőrt a visszaútra. Ha pedig mindenképpen volán mögé kell ülni fagylaltozás után, akkor akad bőven választék különleges ízekből az alkoholon túl is: ilyen a füstölt tejszínből készült fagylalt, az uborkás vagy akár az édes kukorica ízű.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás