A legextravagánsabb ízesítésű fagylaltok várják az ínyenceket ebben a fővárosi cukrászdában. Alkohol tartalmú fagylaltokból is lehet válogatni.
Idestova 12 éve várja az édesszájú vendégeket az Etele téren az Erdős és fiai cukrászda, ahol a fagylaltpultban nem éppen hétköznapi ízesítésű – köztük alkoholos – termékekkel is találkozhatnak a krémes hűsítő rajongói. A tulajdonos, Erdős Norbert a leghíresebb fagylaltkészítőktől tanulta meg Olaszországban a krémes és kiegyensúlyozott állagú kézműves fagylalt főzésének titkát. „Én 1992 óta foglalkozom fagyival, tehát már nagyon-nagyon régóta” – mondja a cukrászda vezetője, aki kimondottan törekszik arra, hogy minden szezonban szülessenek új receptek.
Az elmúlt években folyamatosan jöttek újabb és újabb ízek. De sajnos kicsi a pultunk, mert egyszerre csak negyvenféle fagyit tudunk kitenni és van 200-300 receptünk, amit folyamatosan változtatunk. Szerencsére a vendégek is keresik az új ízeket és rengeteg ötletünk is van még, hogy miket fogunk megcsinálni
– árulta el Erdős Norbert.
Íme a videó:
Összesen 6 cukrásszal dolgoznak, ők a fagyi mellett a sütiket is csinálják és igyekeznek olyan ízeket előállítani, amelyek szokatlanok ugyan, de működnek. Ezek közé tartoznak az alkoholos fagylaltok, amelyek nem csak ízükben alkoholosak.
Ezeknek a fagyiknak tényleg van alkoholtartalma, olyan technológiával készítjük ezeket, hogy az alkohol benne maradjon a fagylaltban. Ezt úgy érjük el, hogy nem a főzésnél, hanem a fagyasztásnál adjuk hozzá az alkoholt, amikor elérjük a mínusz 5 fokot. Egyrészt gyorsabban is fagy így a fagylalt, másrészt megmarad benne az alkoholnak az aromája és az alkoholtartalma is.
Vagyis, ha kimondottan az alkoholos fagylaltok miatt látogat el valaki ebbe a cukrászdába, akkor semmiképp ne autóval érkezzen, vagy hozzon magával egy sofőrt a visszaútra. Ha pedig mindenképpen volán mögé kell ülni fagylaltozás után, akkor akad bőven választék különleges ízekből az alkoholon túl is: ilyen a füstölt tejszínből készült fagylalt, az uborkás vagy akár az édes kukorica ízű.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre