Elképesztő dolgot láttak Magyarországon, senki sem hitt a szemének – fotók

A felfedezést rögtön megosztották a közösségi médiában is.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.08.16.
jelenség ritka elképesztő

Rendkívül ritka jelenséget észlelt a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület gyűrűzője madárvártán. Bátky Kolos ugyanis egy olyan ritka madarat fogott, aminek szinte párja nincs: egy majdnem teljesen hófehér füsti fecskére lelt. A kismadárnak csupán 1-2 szárnytolla volt sötétes, valószínűsíthető genetikai betegsége miatt. 

Miért ilyen színű ez a fecske? Lényegében ez egy genetikai furcsaság, amivel a madár a születése óta rendelkezik. Úgynevezett leucizmusa van, amely megakadályozza, hogy a pigment, különösen a melanin, a madár tollán egyenletes eloszlásban helyezkedjen el. Gyakran fehér foltokat, halvány színeket eredményez. Ennek eredményeképpen ezen madaraknak nincsenek normál, klasszikus, a terepi útmutatókban bemutatott tollazatszínei

– közölte hivatalos Facebook-oldalán a természetvédelmi egyesület kiemelve, hogy a madár betegsége nem összekeverendő az albinizmussal. Az ugyanis teljesen fehér külsőt és piros szemeket okoz.

A különleges vendéget kedd hajnalban egy rövid fotózás után elengedték, így hamarosan ő is útnak indulhat társaival Afrikába.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás