Elsüllyedt egy emberekkel teli luxushajó a hajnali viharban, többen eltűntek

Többeket eltűntként keresnek, van, akit kórházba küldtek. Elhunyt is van.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.08.19.
baleset tragédia vihar

Hat ember eltűnt, egy személy pedig életét vesztette, miután egy luxus vitorláshajó elsüllyedt Szicíliában, Olaszországban hétfő reggel, augusztus 19-én. A balesetet követően a hatóságok azonnal a helyszínre siettek, majd kimentettek 15 embert, köztük egy gyereket is. A fedélzeten összesen 22-en utaztak. A tragédia a rossz időjárási viszonyoknak köszönhetően történt Palermo partjainál.

gyertya
Egy ember eltűnt, hatot eltűntként kezelnek. Fotó: Pexels

A kórházban jelenleg nyolc személyt kezelnek a történtek miatt, ami a hajnali órákban, 05.00-kor történt. A helyszínen mentőhelikopterrel és mentőcsónakokkal keresik az eltűnt embereket. A hajón a helyi lakosok mellett több brit, amerikai és kanadai is utazott. 

A vitorlást 2008-ban építették, majd Bayesian névre keresztelték. Poticellonál, Sziciliából indult minden vasárnap reggel. A hajót a Camper és Nicholsons International vállalat működtette. Ők a tragédiát követően annyit közöltek, hogy jelenleg dolgoznak a baleset megértésén. 

A mentéshez tapasztalt búvárokat is bevetettek a parti őrséggel együtt. Az erős vihar, amely elsüllyesztette a hajót, a helyieket is ledöbbentette. Sokkolta őket, írja a LadBible.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás