Vigyázz, BKK-nak adja ki magát egy adathalász oldal – Így veszik el a pénzed!

Rengeteg ember esett áldozatul az új csalásnak. Egy adathalász oldal BKK-jegyekkel próbálja megszerezni a felhasználók bankkártya adatait.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.08.23.
adathalász vásárló csaló internet BKK

Az internetes csalók már nem csak az ország legolvasottabb hírportáljainak és ismert személyek neveivel élnek vissza. Újabb átverés jelent meg a közösségi médiában! A Facebookon egy, a Budapesti Közlekedési Központnak magát kiadó oldal egy „exkluzív ajánlattal” próbálja átverni az embereket.

A csalók rengeteg embert átvertek (Fotó: BKK)

Újabb átverés jelent meg az interneten. A csalók ezúttal a tömegközlekedési vállalatnak adják ki magukat és azt ígérik: egy fél éves budapesti bérletet ajándékoznak az első ötszáz vásárlónak, aki kitölt egy rövid, három kérdésből álló űrlapot, valamint kifizet 950 forintot. 

Exkluzív ajánlat budapesti lakosoknak! A BKK tömegközlekedési vállalat 14. évfordulója tiszteletére! Szerezd meg az új Budapest-bérletet és élvezd a korlátlan utazást minden közlekedési eszközön 6 hónapon keresztül mindössze 950 НUF!  Siess, az ajánlat csak az első 500 vásárlóra érvényes!

 – olvasható a hirdetésben.

Többen jelentették már a Facebooknak az oldalt, ám az egyelőre továbbra is üzemel.

Új bérlettel csalogatják a vásárlókat  Fotó: Facebook

Figyelmeztet a BKK

A felhasználók a BKK-t is megkeresték az üggyel kapcsolatban, mely egy nyilvános bejegyzésben fejtette ki, hogy semmi köze a csaláshoz és felhívta az emberek figyelmét arra, hogy mikre érdemes ilyen esetekben odafigyelni.

Rengeteg üzenetet kaptunk tőletek, amiben jeleztétek: egy adathalász Facebook-oldalon a BKK nevével visszaélve, gyanúsan olcsón kínálnak Budapest-bérleteket. Kérjük, ha te is találkoztál ezzel a kamuoldallal, ne kattints rá a bejegyzésben található linkre!

– írják.

Kiemelték, hogy a BKK nem árusít ilyen módon jegyet, bérletet, a felhívás pedig nyilvánvalóan átverés. Az adathalászat céljából készített oldal szenzitív adatokat, például bankkártya információkat próbál megszerezni.

BKK-jegyet, -bérletet mindig az ismert és megbízható forrásokból, azaz a BudapestGO appból, a BKK-automatákból, az ügyfélközpontjainkban, a pénztárainkban vagy hivatalos viszonteladóinktól vásárolj!

– kérték az embereket.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás