Figyelem, csalók! Eddig százezreket kerestek Kökény Attila nevében





Kétezer euróért rajongói kártya jár, amivel ingyen bemehet a tulajdonosa Kökény Attila bármelyik koncertjére – ezzel az üzenettel bombázza valaki az énekes rajongóit e-mailen és Facebook chaten egyaránt. Ebből természetesen egy szó sem igaz, nem létezik ilyen kártya, de sajnos mégis már sokan utaltak a csalónak.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.11.19.
Módosítva: 2023.11.19.
Kökény Attila internetes csalás átverés pénz

Kökény Attila neve jellemzően hangulatos koncertekkel, kedves gesztusokkal köthető össze, most mégis – a tudtán és akaratán kívül – egy olyan botrányba keveredett, hogy alig győz kimászni belőle... Az énekes nevében hetek óta egy csaló (vagy csalók) garázdálkodnak, akik egy nagyon ügyes trükkel igyekeznek pénzhez jutni: Attila nevében kérnek úgynevezett támogatói pénzt. Nem keveset, 2000 eurót.

Kökény Attila
Kökény Attila nevében kérnek pénzt a csalók – Fotó: Markovics Gábor

Minden platformon támadnak 

A bűnözők nem nyomják kicsiben, összeszedték azokat, akik Kökény Attila valamelyik oldalát követik, és nekik írogatnak. Facebookon, Instagramon, e-mailben és még TikTokon is... Az énekes természetesen tudomást szerzett a dologról, és igyekszik minden oldalán felhívni a figyelmet arra, hogy senki se dőljön be a kéretlen üzeneteknek. 

FIGYELEM! Soha senkitől nem kérek támogatást e-mailben, Messengeren, TikTokon. Vigyázzatok, ne dőljetek be!”  – írta a Facebook-oldalán az énekes.

Az egyik rajongója így számolt be a vele történtekről: 

Én is kaptam e-mailt, 2000 eurót kérnek valami rajongói kártyáért, állítva, hogy akkor ingyen mehetek bármelyik koncertekre, fellépésre! És Attila, a TikTokon a te profilképeddel, videóiddal Fanpage nevű akárki követni kezdett. De remélem, az Úrtól visszakapja kamatostul a mocsok...

Nagyon sok pénz odalett 

De hiába a figyelmeztetések, Kökény rajongói közül sajnos többen is azt hitték, hogy az énekessel állnak kapcsolatban, és szó nélkül elutalták az összeget. Hogy pontosan mennyi pénzt húzhattak be a csalók, arról nincs pontos információ, de a sejtések szerint több száz ezer forintról lehet szó. 

Egyelőre nincs hír arról, hogy bárki a rendőrséghez fordult volna, de nincs kizárva, hogy azok, akiket átvertek, feljelentést fognak tenni. Ha így történik, akkor természetesen azonnal nyomozás indul, de hogy a károsultak valaha is visszakapják a pénzüket, arra kevés esély látszik... Hiszen az ilyen internetes bűnözőket nagyon nehéz fülön csípni. Egyetlen védekezési mód van ellenük: résen kell lenni! 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás