Top 5 tipp, amivel túlélheted a 40 fokos hőséget!

Tippjeink, trükkjeink segítségével jobb lehet a közérzetünk még ebben a brutális hőségben is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.13.
Módosítva: 2024.07.13.
hőhullám hőség tipp kánikula trükk

Napok óta tart a 35 Celsius-fok feletti hőmérséklet, mely az ország nagy részén kínozza az arra érzékenyeket. A most tapasztalható hőhullám már olyan mértékű, amit nem szabad félvállról vennünk.

paskal-06-BS
Fontos, hogy időben hűtsd le magad! (Képünk illusztráció) / Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

Mivel még tart a hőségriasztás, ajánlott megfogadni minden olyan tanácsot, ami segíthet abban, hogy átvészeljük ezt az időszakot. A Köpönyeg előrejelzése szerint szombaton 40 fok közeli hőmérsékleteket mérhetünk, és ez jövő hét végéig nem is enyhül... ezért most mutatunk pár olyan trükköt, amivel javíthatsz a közérzeteden a kánikulában.

1. Viselj lenge, jól szellőző, légáteresztő ruhákat, olyanokat, melyek nem vagy kevésbé műszálasak. A pamut, a len, a vászon, mind olyan anyagok, melyekben talán kevésbé van meleged, mivel jobban átjárja őket a levegő az anyaguk miatt. Arról nem is beszélve, hogy minél sötétebb egy ruha, annál jobban szívja magába a hőt, azaz a fehér és világos színű ruhák a legjobbak.

2. Legyen nálad egy legyező vagy egy legyezésre alkalmas eszköz, hogy olyankor is járhasson a levegő, amikor nem fúj a szél. Ez nemcsak az árnyékban ülve, hanem a közlekedés során is hasznos lehet.

3. Legyen nálad elegendő folyadék, melyet a lehetőségekhez mérten olyan üveg vagy fém palackban tárolsz, ami tartja a hőt, vagyis sokáig olyan marad a beletett folyadék, mint amikor odakerült.

4. Védekezz a Nap káros sugarai ellen, beleértve a bőröd és a szemed. Még azelőtt kend be magad a megfelelő faktorszámú naptejjel, hogy a szabadba mész. Ezen kívül viselj UV-szűrős napszemüveget.

5. Legyen nálad valamilyen nedves törlőkendő, amivel át tudod törölni magad, ami nemcsak a higiéniád, a közérzeted is javítja majd. Jó lesz egy kicsit felfrissülni ebben a nagy melegben.

+1. Ha teheted, kerüld a közvetlen napfényt, ne menj a napra és úgy tervezd meg a teendőid, hogy időnként beiktathass valamilyen hűsítő programot. Ez strandolástól kezdve a mozizáson át, akár egy séta a plázában is lehet. A lényeg, hogy időnként hűtsd le a szervezeted, hogy kibírhasd a meleget.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás