SMA Tomika Olaszországban is elkápráztatta az orvosokat

SMA Tomika épp hogy hazaért, máris újabb kalandra indult. Az utjuk Olaszországba vezetett, ahol a kisfiúnak újabb eszközöket készítenek, amivel már a járást is elkezdheti gyakorolni.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.07.25.
SMA Tomika család fejlődés sikeres Olaszország

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, SMA Tomika és családja visszatért életük legnagyobb kalandjából. A Galó család februárban kelt útra és meg sem álltak Dubajig, ahol a kisfiú áprilisban megkapta az életmentő génterápiát. Tomika azóta nagyon sokat erősödött, mindenki csak ámul azon, hogy mennyi mindenre képes már. A kis hős akaratereje példaértékű, Olaszországban pedig megerősítették az orvosok, hogy egy újabb mérföldkőhöz érkezett: elkezdheti gyakorolni a járást. 

Tomika rengeteget fejlődött  
Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

A család két hete tért vissza Dubajból. Nem unatkoznak itthon sem, már megvoltak az első gyógytornák is és jelenleg Olaszországban járnak. A család reménykedett abban, hogy Tomika már elég erős ahhoz, hogy végre valóra válthassák a kisfiú egyik legnagyobb álmát és elkezdhetik gyakorolni a járást. Erre viszont az olaszországi orvosoknak is rá kellett bólintaniuk.

Úgy várjuk ezt az utat, mint a karácsonyt, annyira kíváncsiak vagyunk, mit mondanak kint, erős-e már annyira, hogy járássegítőt kaphasson. Én hiszem, hogy igen, drukkoljatok nagyon!

– árulta el a kisfiú édesanyja korábban a Ripostnak

Hétfőn sikeresen megérkeztek Reggio Emiliába, ahol Tomika új segédeszközei készülnek. Borzasztóan megdicsérték, rengeteget erősödött tavalyhoz képest. 

Annyit nőtt most, hogy csak a karsín módosítható, minden más eszközből új fog készülni, de úgy, hogy már a lépegetést gyakorolhassa. Annyira örülünk

 – mondta el Anikó.

Tomika végre kiélvezheti a reggelit  
Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

Nem ez volt az egyetlen sikerélményük. Mikor utoljára Olaszországban jártak Tomikának még mindent pépesíteni kellett, így korlátozva volt abban, hogy a svédasztalos reggeliből mit ehet meg és mit nem. Mostanra már ez is csak a múlté.

Tomika már csak joghurtot tudott választani reggelire, a végén pedig megkérdezte tőlünk finom volt-e a szendvics.  A mai napig összeszorul a gyomrom és könnyes lesz a szemem ha erre gondolok. Most minden kimaradt finom sonkát és sajtot bepótolt. Alig várja reggelenként, hogy lemenjünk reggelizni és válogasson a finomságok közül

– mesélte.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás