RETRO RÁDIÓ

„A Jóisten végig ott lesz veled, kis harcos!" – olvasóink is együtt örültek SMA Tomika családjával

SMA Tomika féléves kora óta küzd a halálos izomsorvadással. Az évek alatt rengeteg megpróbáltatáson átesett, most viszont végre közel a cél. Dubajban napokon belül megkaphatja a Zolgensmát, a világ legdrágább gyógyszerét, ami az egész életét megváltoztathatja. A Metropol olvasói együtt örültek Tomika és családja sikerének.Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.02.23.
Módosítva: 2024.02.23.
család sma SMA Tomika kezelés beteg gyerek

Mint arról elsőként beszámoltunk, karácsony után bombaként robbant a hír: összegyűlt a hétszázmillió forint az SMA-s Tomika gyógykezelésére. Majd aggasztó hír érkezett, megbetegedett a kisfiú, nem sokra rá pedig a szülei is, emiatt pedig nem tudtak időben Dubajba utazni. Szerencsére Tomika és családja hamar felépült, így már semmi sem akadályozta őket abban, hogy útra keljenek. Az első vizsgálatokat követően azonnal fantasztikus hírekkel szolgáltak az orvosok: Tomika nagyon jó állapotban van és a Zolgensma segítségével akár járni is megtanulhat. 

Tomikát már Dubajban vizsgálják – Fotó: Facebook

Galó Tamás Dominiknak kihívásokkal teli életet szánt a sors. A kisfiú születésekor ugyanis a betegségére hazánkban még semmilyen kezelés nem volt elérhető és gyakorlatilag kezelés nélkül az SMA1-es gyermekek körülbelül kétéves korukig élnek. A diagnózis után azt mondták a szülőknek, hogy szeressék ameddig tehetik. Tomika viszont egy nagyon erős gyermek, harcolt az életéért és újra és újra rácáfolt orvosaira. Két évig futottak versenyt az idővel, ám tavaly decemberben összegyűlt az összeg a kezelésre

Munkatársaink a repülőtérre is elkísérték Tomikát, hogy elbúcsúzhassanak tőle a nagy út előtt. A Metropol olvasói a családdal együtt izgultak a gyűjtés alatt, és velük együtt örültek, amikor kiderült, hogy megtörtént a csoda. Rengeteg jókívánság érkezett Tomika utazását követően is.

Gyógyulj meg Tomika! Te egy jó életet érdemelsz.

– írta egy támogató.

„Mielőbbi jobbulást, Drágám! Mindig van remény!” – folytatta egy kedves hozzászóló.

A Jóisten végig ott lesz veled kis harcos! Szeptemberben újult erővel rúghatod a bőrt az iskolában. Hosszú, boldog, egészséges életet kis csillag!

– fejezte ki jókívánságait egy olvasó.

„Ilyenkor örülök, hogy vannak még jó emberek Magyarországon. Drága kicsi gyermek, gyógyulj meg mihamarabb!”

 

 

Ezeket olvastad már?
Két eltűnt nőt keresnek a rendőrök, autójuknál aggasztó vértócsákat találtak

Két eltűnt nőt keresnek a rendőrök, autójuknál aggasztó vértócsákat találtak

Bevásárlóközpont-tragédia: Így mentette meg az anya a 9 hónapos kisbabája életét

Bevásárlóközpont-tragédia: Így mentette meg az anya a 9 hónapos kisbabája életét

Pedig minden olyan jól indult: tragédiával végződött a szülinapi utazás

Pedig minden olyan jól indult: tragédiával végződött a szülinapi utazás

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás