Elég a tűrhetetlen reptéri állapotokból! A kormány kérésére fontos változások történtek

Vitályos Eszter kormányszóvivő számolt be a történésekről, és arról, mi várható még.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.06.
repülőtér Vitályos Eszter változások

„Tűrhetetlen állapotok a reptéren! Azonnali, gyors, hatékony lépéseket vár a Kormány!” – írta Vitályos Eszter szombat délután a Facebook-oldalán.

VITÁLYOS Eszter
Vitályos Eszter kormányszóvivő kedvező változásokról tudott beszámolni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét terminálján (Fotó: Soós Lajos)

A kormányszóvivő a következőket írta posztjában: „Az elmúlt hetekben sok járatkéséssel és -törléssel kellett számolniuk a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A 21. században megengedhetetlen, hogy a magyar családok és az idelátogató turisták hosszú órákat rostokoljanak a reptéren úgy, hogy nem kapnak megfelelő tájékoztatást és ellátást.”

 A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér napjainkban /
Fotó: Koszticsák Szilárd

Megjegyezte: ami most a Liszt Ferenc repülőtéren történik, az még az állami tulajdonszerzés előtti időszak következménye. Amint megtörténik a reptér tényleges, fizikai átvétele, a helyzet javulni fog.

Majd így folytatta a kormányszóvivő: 

Az első lépések már megtörténtek. Köszönjük a Budapest Airport munkatársainak, hogy két különálló ellátó zónát is kialakítottak, ahol a járatkéséssel érintett utasok élelmiszert, vizet vehetnek magukhoz, a családok részére pedig külön baba-mama szoba, bébiétel és egészségügyi csomag is rendelkezésre áll.

Vitályos Eszter nyomatékosította: „A jövőben nemcsak a repülőtér üzemeltetésének kell javulnia, hanem a légi közlekedés irányításának és a földi kiszolgálásnak is. Minden szereplő együttműködésére szükség van, annak érdekében, hogy a légiközlekedés szereplői a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatást tudják nyújtani, mégpedig ellenőrzött módon.”

Nézd meg az alábbi videót, melyben már láthatók a mostani kedvező változások!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás