Kormányinfó: A választás eredménye megerősítette a kormányt, hogy továbbra is a béke üzenetét képviselje

Felháborítónak, igazságtalannak és elfogadhatatlannak nevezte Gulyás Gergely az EU-bíróság ítéletét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.13.
Módosítva: 2024.06.13.
kormányinfo NATO Választás 2024

Csütörtök délelőtt Vitályos Eszter és Gulyás Gergely kormányinfót tartott, melynek elején a kormányszóvivő a június 13-ai védőnők napja kapcsán köszöntötte a védőnőket, és elmondta: a magyar védőnői hálózat kiemelkedő egész Európában.

GULYÁS Gergely; VITÁLYOS Eszter
Fotó: Máthé Zoltán

A folytatásban is a köszöneté volt a szó. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője köszönetet mondott a választáson részt vevőknek. A választás eredménye megerősítette a kormánypártokat és a kormányt, hogy továbbra is a béke üzenetét képviselje.

Megállapodás született a NATO-val

Ha a választások nem erősítik meg békepárti álláspontját, a kormány nem tudta volna elérni, hogy Magyarország kimaradjon a NATO ukrán katonai missziójából. A választási eredményeknek köszönhető, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral szerdán sikerült „korrekt módon”, a magyar érdekeket érvényesítve megállapodni. Magyarország sem pénzzel, sem fegyverrel, sem katonával nem vesz részt a NATO ukrán missziójában, a kormány nagyon veszélyesnek tartja a missziót, amely a háború kiterjedésével járhat Magyarország közvetlen közelében.

Felháborító uniós ítélet született

Gulyás Gergely elmondta, az Európai Unió bírósága csütörtökön úgy döntött, megbünteti Magyarországot. Mint ismert, 200 millió eurós büntetést kapott Magyarország a migránsok miatt, és napi 1 millió eurós büntetést, amíg nem változtat.

Felháborítónak, igazságtalannak és elfogadhatatlannak nevezte Gulyás Gergely az EU-bíróság ítéletét, amellyel egyszeri 200 millió eurós + napi 1 millió eurós bírság megfizetésére kötelezte Magyarországot az uniós bevándorlási politika megsértése miatt.

Az ítéletet Orbán Viktor is kommentálta

„Az Európai Bíróság mai döntése értelmében Magyarországot egyszeri 200 millió + napi 1 millió euróra büntetik, amiért nem engedi be az illegális migránsokat. A döntés felháborító és elfogadhatatlan. Nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának! Megvédjük a határokat és megvédjük a magyar embereket!” – írta Magyarország miniszterelnöke a Facebook-oldalán.

Gulyás Gergely is megosztotta a véleményét a döntésről:

Változás a Liszt Ferenc repülőtéren

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a legfőbb cél, hogy egy új terminál épüljön a Liszt Ferenc repülőtéren. Az utasszámnak el kell érnie a 20 millió főt, de a miniszter szerint nem elképzelhetetlen a 30 milliós utasforgalom sem. Gulyás Gergely megerősítette, hogy sokat tettek azért, hogy újra állami tulajdonban legyen a repülőtér. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás