„Pont a halála előtti nap beszéltem vele utoljára” - összeroppant a gyásztól Bunyós Pityu

Bunyós Pityuval osztoszkodott szobáján az olimpiai faluban a munkabalesetben elhunyt válogatott bokszoló. A mulatós zenész megható részleteket mesélt barátjáról.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2024.07.10.
bunyós pityu munkahelyi baleset olimpia gyász halál

Egyik legjobb barátját gyászolja Bunyós Pityu. Mint köztudott, a mulatós zene koronázatlan királya korábban ökölvívóként tevékenykedett, és még az 1992-es barcelonai olimpiára is kijutott a magyar csapat tagjaként.

Petrovics János az 1992-es olimpia résztvevője volt Fotó: Német Ferenc/MTI

Az olimpiai faluban nem más volt a szobatársa, mint a július 8-án, tragikus munkabalesetben elhunyt Petrovics János. A volt bokszoló az utóbbi időszakban segédmunkásként kereste a kenyerét, és a hévízi szálloda épületének bontásában is részt vett. Így omlott rá egy fal. A segítség gyorsan érkezett, de az életét nem tudták megmenteni.

A sportoló-zenész most megható részleteket mesélt sokak példaképéről.

Pont a halála előtti napon beszéltem vele utoljára telefonon. Megállapodtunk, hogy ha megyek Horvátországba pihenni, beugrom hozzá Zala vármegyébe. Ez már nem fog megtörténni. Meghalt az egyik legjobb barátom

 – jegyezte meg szomorúan Pityu.

A volt sportoló emlékei szerint János a versenyt mindig komolyan vette, de utána benne volt a buliban.

Sok közös élményünk volt. Mivel mindketten vidéki gyerekek voltunk, összefogtunk. Miután az olimpián kikaptunk, és már lazíthattunk, bejártuk a magyar tábort és ismerkedtünk. Jani egy igazán jó gyerek volt. Semmi rosszat nem lehet rá mondani.

Bunyós Pityu
Pityu nagyon szerette Petrovics Jánost  Fotó: Bunyós Pityu


János néhány évvel fiatalabb volt Pityunál, de az énekes így is sokszor edzett vele közösen.

Nagyon nagyokat tudott ütni. Ez az ökölvívásban természetesen erény, ennek semmi köze az agresszióhoz. Aki kiállt ellene, azt gyakran kiütötte

 – mondta Pityu, és hozzátette: Jani a magyar bajnoki címig jutott, ami évtizedekkel ezelőtt komoly teljesítménynek számított.

"Barcelona után nem sokkal visszavonult a versenyzéstől, de nem szakadt el teljesen a sportágunktól. Még zseniális találmányokat is kifejlesztett, de ezek nem hozták meg a várt anyagi sikert, pedig bizonyára nagy hasznuk lett volna a boksztanításban. Az egyik fejlesztése egy úgynevezett beszélő bokszzsák, ami edzés közben rászól a sportolóra, hogy üssön nagyobbat" – mesélte Szikora István.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás