Csupán 2 százalék esélyt adtak Máténak a túlélésre: az egész község összefogott a háromgyermekes édesapáért





Egy munkahelyi baleset miatt került kerekesszékbe a 26 éves apuka. A férfi csaknem belehalt a történtekbe, de hatalmas életösztöne győzött. Most egy speciális kezelésre gyűjt, hogy egyszer újra járhasson.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.05.07.
család munkahelyi baleset kerekesszék gyűjtés

Egy 26 éves fiatalembernek indítottak gyűjtést egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kis községben. A szalonnai lakosok egy háromgyerekes családapának szeretnének segíteni. Mátét egy évvel ezelőtt szörnyű baleset érte a munkahelyén és súlyos sérüléseket szenvedett. Az orvosok csupán 2 százalék esélyt adtak a túlélésre, a férfi viszont nem adta fel. Máté jelenleg kerekesszékhez kötött, azonban van egy terápia, ami segíthet neki újra lábra állni, ám a többmilliós összeget a család önerőből nem bírja kifizetni. A helyiek mindenképpen támogatni szeretnének.

A férfi kerekesszékbe került egy munkahelyi baleset miatt  Fotó: Facebook

A 26 éves Lakatos Máté élete 2023. április 19-én örökre megváltozott. A férfi nem is sejtette a közelgő tragédiát, amikor reggel elköszönt a családjától és elindult dolgozni. Végül 8 hónappal később térhetett haza otthonába.

A bátyámmal történt baleset az egész családra kihatással van, mivel kerekesszékbe kényszerült. Munka közben rádőlt egy fa. Máté harcolt az életéért, több napot töltött az intenzív osztályon, mivel olyan súlyos sérüléseket szenvedett. Több törött csontja volt, gerincvelősérülést szenvedett, illetve a tüdeje is megsérült. Amikor kórházba került még lélegezni sem tudott önállóan

 – mesélte el Máté történetét a lánytestvére, Dorina, a közösségi oldalon. 

Az orvosok nem igazán bíztak abban, hogy a fiatal édesapa túléli a balesetet, ám ő mindenkire rácáfolt. Bár az intenzív osztályról már áthelyezték, még mindig egész napos felügyeletre volt szüksége, ugyanis képtelen volt egyedül boldogulni,

„Körülbelül három hét után a miskolci kórházból átszállították Budapestre az Országos Rehabilitációs Központba, ahol megkezdte a terápiákat. Ez a folyamat 7 hónapon keresztül tartott, de szerencsére jó eredményeket értek el nála, így nem bénult le teljesen” – folytatta.

Máté szülei mindent megtettek, hogy folyamatosan látogatni tudják fiukat és megadjanak neki mindent amire szüksége van. Mostanra azonban a család összes félretett pénze elfogyott. 

„Nagyon sok pénzt vitt el az útiköltség, gyógyszerek, mindenféle kötszerek és tapaszok, kenőcsök, kerekesszék és minden kellék, amire csak szükség volt. Emellett a házat is fenn kell tartani, nem is beszélve a benne élő emberekről” – részletezte.

Máténak három kislánya van, akiknek rettenetesen nehéz azt látni, hogy az életerős apukájuk kerekesszékbe került. Most azonban van remény arra, hogy újra járni tanulhasson.

Az orvosok ajánlottak egy magánklinikát, ahol olyan fejlett terápián vehet részt, hogy újra megtanítják járni. Ebben az intézményben 100 órát kell eltöltenie ahhoz, hogy az orvosok megtudják mondani, lábra tudna-e még állni. Ám ez a terápia 2 900 000 forintba kerül

– írta, majd hozzátette: erre sajnos már nincs pénze a családnak, ezért kérik az emberek segítségét.

Mindenkinek nagyon hálás vagyunk, aki segít, bármennyi összeggel. Nem szeretnénk elvenni egy 26 éves fiatal családapától a reményt, hogy még lábra állhat

– zárta gondolatait Dorina.

A helyieket is nagyon megérintette a fiatalember története, ezért azonnal becsatlakoztak a gyűjtésbe. Sőt, a szalonnai Dinnye pékségben egy adománypontot is kihelyeztek, hogy minél hamarabb összegyűljön a pénz a kezelésre.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás