Hét ember halt meg a mélyben: szörnyű munkahelyi baleset történt

Hét ember vesztette életét Olaszországban a Bolognához közeli vízerőműben kedden történt robbanásban - közölte pénteken a végleges adatokat a tűzoltóság, miután az utolsó eltűnt ember holttestét is megtalálták.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.04.12.
vízerőmű baleset halálos

Szerdán három ember halálát erősítették meg a hatóságok, és négy eltűntet kerestek még két napig a tűzoltók és a búvárok.

Amíg a mentő megérkezik
Fotó: facebook

Kedden 40 méteres mélységben történt robbanás a kilencszintes, föld alatti vízerőműben, a Suviana víztározó partján. Egy régóta tervezett hatékonyságnövelési munkálat idején - egyelőre tisztázatlan okból - bekövetkezett detonáció miatt az erőmű egy része beomlott, tűz keletkezett, és árvíz alakult ki. Öt ember megsérült.

A hatóságok megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

A Camugnano kistelepülés melletti vízerőművet az Enel Green Power energiavállalat működteti. A vállalat közlése szerint a duzzasztógát nem sérült meg a robbanásban. Az áramtermelés az erőműben megszakadt, de ez a helyi vagy az országos áramellátást nem befolyásolta. A cég kétmillió eurót különített el a sérültek és a halálos áldozatok hozzátartozóinak támogatására.

A katasztrófában az Enel áramszolgáltató speciális feladatokra szakosodott alvállalkozóinak - Siemens, ABB, Voith - szakemberei vesztették életüket vagy sérültek meg.

Olaszországban 4646 vízerőmű működik, többségében az északi országrészben, ezek fedezték az áramfogyasztás 14 százalékát.

Az újabb súlyos munkahelyi baleset ismét felerősítette az olasz szakszervezetek aggályait amiatt, hogy nem megfelelő a munkahelyi biztonság az országban. Hivatalos adatok szerint tavaly több mint ezer ember vesztette életét Olaszországban munkavégzés közben.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás