Eddig hazugságban éltünk: elképesztő dolgot találtak a Naprendszerben a tudósok

Áttörő felfedezést tettek az űr titkait kereső tudósok.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.07.24.
égitest bolygó naprendszer felfedezés

Valami titokzatos lappangott eddig Naprendszerünk egy rejtett zugában, ahova a távolság és a technikai fejlettségünk miatt korábban még nem jutott el űrszonda. Túl a Neptunusz pályáján ugyanis a kutatók rátaláltak valami hatalmasra, ami elég masszív hozzá, hogy stabilizálja a körülötte keringő objektumok pályáját. Bár még nem sikerült bizonyító erejű felvételt készíteni róla, a tudósok szerint a legvalószínűbb magyarázat az, hogy egy 9. bolygó kering a naprendszerünkben. A titokzatos kilences bolygó pótolhatná a Plútó megüresedett helyét, és újra 9 bolygóról tanulhatnának a fiatalok az iskolában.

naprendszer
Lehet, hogy egy 9. bolygó is kering a Nap körül / Fotó: Pexels (Illusztráció)

A Unilad számolt be a felfedezésről, és megpróbálták megmagyarázni, hogyan bújhatott el eddig egy ekkora égitest az emberek szeme elől, ha a többi 8 bolygót sikeresen „felfedeztük”.

A válasz egyszerű: azok a módszerek, amikkel a korábbi bolygókat felfedezték, nem működtek egyértelműen a 9-es bolygó esetében.

Így nem lehetett úgy észrevenni, mint a korábbi égitesteket, hogy megvizsgálták, hogy mi előtt bukkan elő, vagy mikor halad el a fény előtt, hanem arra támaszkodhattak csak a kutatók, hogy a 9-es bolygó körül hogyan reagálnak más égitestek a mozgására. A lap szerint rövid időn belül egyértelmű bizonyítékot szerezhetnek rá a tudósok, hogy 9 bolygó van-e Naprendszerünkben. Segíti a adatgyűjtést, hogy most már tudják, mit keressenek az űrkutatók.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás