Hibáztak az orvosok: meghalt egy tündéri 2 éves kislány

A szülők elmondták a családjuk már soha nem lesz teljes.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.20.
betegség vírus tragédia gyász halál

A szülők teljesen összetörtek, miután a kislányuk elhunyt, mert az orvosok úgy ítélték meg, hogy vírusos betegségből lábadozik, és szerintük a halála teljesen elkerülhető lett volna.

Az orvosok hibázhattak a kislány kezelésekor Fotó: Pixabay

Az orvosok kezdetben úgy vélték, hogy a 2 éves Pippa Mae White-nak baktériumfertőzése volt, amikor 2022. június 12-én lázzal, hasmenéssel és hányással bevitték a sürgősségi osztályra. Valójában a gyermek tüdőgyulladást kapott, és szepszis alakult ki nála, ami halálos kimenetelűnek bizonyult.

A Pippa halálával kapcsolatban a múlt héten Sydney-ben tartott vizsgálat során megállapították, hogy a szeptikus fertőzést az orvosok túl későn fedezték fel, de ekkor már késő volt. Az ellenőrzéskor azt is nézték, hogy a kislány milyen ellátásban részesült a cowrai kórház sürgősségi osztályára való megérkezése és a másnapi, Orange kórházban bekövetkezett halála között, ebből pedig kiderült, hogy a halála elkerülhető lett volna.

A szülők, Brock és Annah közölték, hogy harcolni fognak az egészségügyi rendszer megváltoztatásáért, hogy több család ne élje át ugyanazt a fájdalmat, amit ők. A család a kétéves Pippára úgy emlékezett, mint „a legtökéletesebb angyalra az egész világon”, aki „más volt, mint a többi korabeli kislány”. Annah és Brock azt mondta, hogy hatgyermekes családjuk soha többé nem lesz teljes kislányuk nélkül.

Pippát először június 12-én délután 2 órakor szállították az új-dél-walesi Cowra sürgősségi osztályára, néhány nappal azután, hogy az általában egészséges kislányon olyan tünetek jelentkeztek, mint a magas láz, hányás és hasmenés. Majd nem sokkal később átszállították egy másik kórházba, ahol életét vesztette – írja a The Sun.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás