Szívszorító, orvosi hiba miatt halt meg a 7 hetes kisfiú





A halottkém arra a megállapításra jutott, hogy a baba kórházi „elhanyagolás miatt” halt meg.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.10.30.
baba injekció koraszülött halál

Még leírni is szörnyű, hogy a halottkém megállapítása szerint egy csupán 7 hetes kisfiú agyvérzésbe halt bele, miután az orvosok elfelejtettek beadni neki egy rutin injekciót

A kis William élete egy vitamininjekción múlott Fotó: Pexels/Anastasiia Chaikovska (Képünk illusztráció)

A kis William Moris-Patto 2020 júliusában, 34 hetes koraszülöttként látta meg a napvilágot egy cambridge-i kórházban, majd szeptember 17-én agyvérzést követően meghalt.

Egy vitamininjekcióval elkerülhető lett volna a tragédia

A hála miatt indított nyomozás pedig feltárta a szörnyű igazságot: születése után tévesen jegyezték fel, hogy megkapta a K-vitamin injekciót. 

Az angliai Országos Egészségügyi Szolgálat azt tanácsolja ugyanis, hogy minden újszülött kapjon K-vitamint a véralvadás elősegítése érdekében. A kis William halálával kapcsolatos vizsgálat során a szakértők megállapították, hogy kisfiú K-vitaminhiányos vérzésben, azaz VKDB-ben halt meg. Ez az állapot az újszülöttek akár 1,7 százalékánál is előfordulhat, ha nem kapják meg az injekciót röviddel a születés után.

A kicsi K-vitamin-hiányban halt meg, ami spontán koponyaűri vérzést okozott. Halálához a gondatlanság is hozzájárult, mivel születése után nem kapott K-vitamint, ha kapott volna, nem halt volna meg.

– jelentette ki Lorna Skinner halottkém.

A kórház megnyugtatta az édesanyát, hogy a kicsi mindent megkapott

William két hétig volt kórházban, mielőtt nazogasztrikus szondával hazaengedték, de szeptember 11-én éjjel rosszul lett. A szülei felhívták a segélyhívót, akik mentőt küldtek, amely Williamet kórházba szállította műtétre.

Ott azonban az orvosok már úgy vélték, hogy az agykárosodás túl nagy volt, és soha nem fog felépülni.

Fiuk tragikus halála óta Naomi és Alex Moris-Patto kampányt folytat, hogy felhívja a figyelmet a K-vitamin fontosságára a koraszülöttek számára. Naomi elmondta, hogy megkérdezte a kórházi személyzetet, hogy William megkapta-e az összes szükséges szülés utáni ellenőrzést és ellátást, amire a személyzet megnyugtatta, hogy igen.

Bár minden csecsemőnek szüksége van valamilyen szintű K-vitaminra a szülés után, a koraszülötteknek még jobban, mivel náluk nagyobb a hiány és sokkal nagyobb a vérzésveszélyük is.

Fiunk elvesztése után is még mindig aggódunk, még mindig úgy gondoljuk, hogy a jövőbeni halálesetek kockázata fennáll az ilyen szisztematikus hibák miatt

– idézi a The Sun az édesapát.

 





 





Ezeket olvastad már?
Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás