Postás, Római, Horányi - Ezek a legjobb ingyenes hazai strandok

Itt a kánikula, mindenki megy strandolni, de nem mindenhol jó minőségű a víz, vannak amik akár egészségkárosítóak is lehetnek.



Megosztás
Szerző: Bagó Bernadett
Létrehozva: 2024.07.27.
Nemzeti Népegészségügy Központ szabad strand strand

Azokat a Budapest közelében található ingyenesen használható szabadstrandokat mutatjuk be, amelyek a Nemzeti Népegészségügyi Központtól kiváló minősítést kaptak a vízminőségükre. Íme a hivatal által legjobbnak vélt strandok:

A Római-parti szabadstrand  Fotó: Balogh Zoltán

Postás strand

A megújult Postás strand Szentendre első legális homokpartos szabadstrandja a Dunán. A folyón bójákkal, a parton táblákkal jelölik a strandrészt. A part közelében öltöző, zuhanyzó, illetve ivóvízcsap, futballpálya, teniszpálya, büfék és játszótér is a strandolók rendelkezésére áll. A partszakaszon kutyabarát strandszakaszt is kijelöltek. Július 9-én a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiváló minősítést kapott. A strand a nyári időszakban bármikor látogatható. 

Horányi Strand

A strand mindennap 7 és 20 óra között tart nyitva. A strandolók részére büfék és öltözők állnak rendelkezésre. A hivatalos strand határait táblák és bóják jelzik, a szabadstrand partja is homokos. Július 9-ei eredmények alapján kiváló minősítést kapott. 

kanikula_4
A horányi strandon nem csak a vízminőség jó, de a kilátás is élmény  Fotó: Kurucz Árpád

Széchenyi Strand

A gödi Széchenyi Strandon kenuzási lehetőségek, büfék, játszótér, öltözők és mosdók állnak a vendégek részére. A Duna gödi szakaszán lévő, bójákkal elkerített szabadstrand kavicsos parttal várja a fürdőzni vágyókat. A május 21-én közölt eredmények szerint, a víz minősége jó. A strand a gödi Duna parton található.

Római-parti Plázs

A Római-parton található kavicsos strandon pelenkázó, ingyenesen használható napozóágyak, ivóvíz lehetőség, mosdó és zuhanyzó áll a strandolók részére. Nyitvatartási időben (11:00-19:00) vízimentő-szolgálatot is üzemeltető, bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas a partszakasz. Legutóbbi méréskor tűrhető minősítést kapott. 

Szigetcsépi szabadstrand

A Szigetcsépi szabadstrand kicsi, de idilli környezetben fekvő strand a Ráckevei-Duna partján. A homokpartos strandon röplabda- és futball pálya, játszótér, büfé és öltöző áll a strandolók rendelkezésére. Hétfőtől péntekig 10 és 22 óráig, szombattól vasárnapig pedig 9 órától 22-ig van nyitva. A június 18-án mért adatok azt mutatták, hogy a víz tűrhető. 

Vadkacsa szabadstrand

A ráckevei szabadstrandon röplabda pálya, játszótér, büfé és mosdó található. A víz talaja kavicsos. Június 26-án mért adatok szerint a víz jó minősítést kapott. A strand a nyári időszakban bármikor látogatható. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás