Itt strandolhatsz ingyen Budapest környékén

Már javában tart a strandszezon és a hétvégén is igazi kánikula lesz, ezért összegyűjtöttük, hol lehet Budapest környékén ingyenesen strandolni. Íme a főváros környéki fürdőhelyek listája!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.22.
szabadstrand duna Budapest

Aki inkább kerülné a klórt és a tömeget, az lehűtheti magát a szabad vizeink egyikében is. A fővároshoz közel például a Duna bizonyos szakaszain. Mutatjuk, hol lehet idén ingyen fürdeni a Budapest környékén!

fővárosi strandok
Íme a főváros környéki ingyenes fürdőhelyek listája! / Fotó: Vasvári Tamás /  MTI (Illusztráció)

A főváros közvetlen közelében tilos a fürdőzés

Bármennyire is csábító, aki a Dunában szeretne fürdeni, annak el kell hagynia Budapestet, ugyanis ezen a szakaszon tilos a fürdőzés. Komoly veszéllyel jár és ezen a részen nem is a leghigiénikusabb a víz, továbbá Budapesten igen erős a Duna sodrása, emiatt nagyon nehezen lehet belőle kiúszni, ráadásul egy vaskos pénzbírság is járhat érte.

Egy kivétel azért van

A fővároshoz legközelebb eső szabadstrand a III. kerületi Római-parton van. A hivatalos nevén Római Plázs várható nyitása június 29-én lesz a közösségi oldaluk szerint.

Aki máshol fürdik a főváros környékén, megbírságolhatják

A szabálytalanul fürdőzőket nem csak a rendőrség vagy a vízirendészet büntetheti meg, hanem akár a közterület-felügyelő, a természetvédelmi őr és a halászati őr is. A bírság összege attól függ, helyszíni bírsággal vagy szabálysértési feljelentéssel -esetleg csak egy figyelmeztetéssel- zárul a találkozó. Előbbi esetben 5-50.000 forintig terjedő, utóbbi estben 150.000 forintig terjedő büntetést kaphat a tilosban fürdőző.

Itt lehet legálisan fürdeni a szabad vizeken

A kijelölt helyeken, amik határait a parton 60×30 cm méretű, fehér alapú, kék hullámzó vízen fekete felsőtestet ábrázoló táblával jelölik. A 120 cm-nél mélyebb vizet a folyókon „mély víz” feliratú táblával jelölik! Ahol vannak ilyen táblák, ott nyugodtan bemehetünk a vízbe.

Íme még néhány, főváros-környéki szabadstrand ahol ingyen lehet fürdeni

  • Dunakeszi szabadstrand (2120 Dunakeszi, Duna sor 3.)
  • Dunabogdányi szabadstrand (2023 Dunabogdány, Strand u 5.)
  • Kisoroszi Szigetcsúcs
  • Verőcei szabadstrand (2621 Verőce, Árpád út 5–7.)
  • Szigetcsépi szabadstrand (2317 Szigetcsép, hrsz.: 018/40)
  • Surányi szabadstrand
  • Gödi szabadstrand
  • Postás strand, Szentendre
  • Horányi szabadstrand

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás