4 ok, amiért szívből kellene örülnöd a mai perzselő forróságnak

Eleged van már az elviselhetetlen hőségből és a folyamatos izzadásból? Most megváltozik a véleményed. Mutatjuk, hogy miért van rád pozitív hatással a nyári meleg.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.07.17.
Módosítva: 2024.07.17.
meleg izzadás nyár

Sokaknak ismerős az az érzés a nyári hőségben: szakad rólunk a víz amikor épp beérünk a munkahelyünkre, vagy haza, a boltból. Nem mindenki bírja a forróságot és az izzadás kifejezetten kellemetlen és bosszantó is lehet. Hoztunk 4 érvet a nyári meleg és izzadás mellett, ami miatt kicsit elviselhetőbb lehet a kánikula. 

párakapu
Pozitívan hathat a testünkre a nyári hőség Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld

Miért hasznos a testünknek a nyári meleg?

Méregtelenít a test

Az izzadás egészséges, méregtelenítő hatását már régóta ismerik, például sokan ezért is szeretnek szaunába járni. Nyáron nem kell szaunára költenünk, elég, ha kimegyünk a szabadba. A nagy meleg hatására könnyen izzadhatunk, aminek köszönhetően távoznak a méreganyagok a testünkből. 

Csökkenti a krónikus betegségek kialakulását 

A meleg levegő páratartalma és az izzadás csökkentheti a krónikus és akut betegségek, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri panaszok, neurokognitív zavarok, gyulladások és más, oxidatív stresszből származó betegségek kockázatát.

Tisztul a bőr

Az izzadással a méreganyagok távoznak a szervezetünkből, ezért a bőr is kisimultabb, feszesebb és puhább érzetet kelt. 

Erősödik az immunrendszer

Hő hatására erősödik a szervezetünk öngyógyító képessége és az immunrendszer is. A napfény hatására D-vitaminhoz juthat a szervezetünk. Szakértők szerint a verejték természetes antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik, olyan anyagokat tartalmaz, mint például a dermicidin fehérje, ami a bőrön megtelepedő káros baktériumok és fertőzések ellen lép fel.

kánikula, hőség, napsütés, nyár, meleg, katlan,
A meleg pozitív hatással Fotó: Pixabay/Pexels/Illusztráció

Figyeljük a testünk jeleit!

Fontos, hogy a nagy melegben ne menjünk tűző napra, mert könnyen napszúrást és hőgutát kaphatunk. Viseljünk kalapot és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint kenjük magunkat naptejjel, hogy csökkentsük a bőrrák kialakulásának kockázatát. A túlzott verejtékezés nem egészséges, akár kiszáradáshoz is vezethet. Figyeljük a testünk jeleit!

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás