Eddig tartott a felfrissítő csapadék, folytatódik a kánikula és a hőségriadó

A héten nem fogunk már 30 Celsius-foknál kevesebbet mérni.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.07.17.
Módosítva: 2024.07.17.
hőségriadó időjárás kánikula forróság

Hétfőn és kedden még néhol az országban egy-egy zivatar tette elviselhetőbbé a forróságot, ám szerdától kezdve a sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja meg, elszórtan lehet csak frissítő csapadék. Az északias szél azonban élénk marad. 34–40 fokos országos hőség lesz.

kánikula, hőség, napsütés, nyár, meleg, katlan,
Perzselő napsütés és országos forróság várható a héten Fotó: Pixabay/Pexels/Illusztráció

Szerdán az ország déli részein lesz a legnagyobb forróság, itt három vármegyére harmadfokú hőségriasztást adott ki a Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt., de az ország többi részén sem lesz kellemesebb a hőmérséklet.

Ezen a térképen láthatjátok, hogy mely területeken lesz a legmagasabb a napi középhőmérséklet 
Fotó: met.hu

Csütörtökön ragyogó nyári napsütésre készülhetünk, csak kicsi esély van záporra vagy zivatarra. Néha megélénkül a szél. 36 fok körüli forró időnk lesz.

Pénteken marad a rekkenő hőség, de nagyobb számban fordulhatnak elő zivatarok. Az északnyugati szél nagy területen erősödik meg, mellyel pár fokkal frissebb levegő érkezik hazánk térségébe: 34-35 fok valószínű.

Szombaton sok napsütés ígérkezik, csapadék nem várható. 31 és 36 fok közötti kánikula valószínű. Az ÉNy-i szél élénk marad – számolt be róla a Köpönyeg.hu.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás