„Milyen jó ajándék lenne ez a születésnapomra” – végül teljesült a magyar férfi extrém kívánsága!

Ritka jelenséget szeretett volna fotózni születésnapján a viharrajongó András, ami végül sikerült is neki.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.09.
Módosítva: 2024.06.09.
vihar felhő Kunmadaras tölcsér születésnap

Így teljesüljön minden álma annak a kunmadarasi férfinak, aki 31. születésnapjára azt kívánta, hogy ritka és különleges időjárási jelenségeket kaphasson lencsevégre. Bár aznap reggel még nyugodt volt az ég, csodával határos módon, végül megkapta, amire vágyott.

Felhőtölcsér alakult ki Kunmadaras határában 2024. június 3-án – Fotó: Kálmán András / szoljon.hu

Kálmán András olyan felhőtölcsért fotózott le és olyan villámokat videózott le, amik szinte már földön kívüli űrhajók érkezésére hasonlítanak. Azok számára, akik érdeklődnek a szokatlan időjárási látványosságok iránt, egyik felvétel izgalmasabb, mint a másik. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportálnak nyilatkozó András elmesélte, hogy a madarasi határban 150 szarvasmarhára figyel. A férfi közösségi oldalán rengeteg a viharvadász, tájfotós kép van, melyeket munka közben készíti.

Hiába nézegettem a felhőket, csak nem jött az a jó kis vihar, amire vártam. Aztán estefelé már azt kívántam, milyen jó lenne, ha tubát, vagyis felhőtölcsért tudnék fotózni. Milyen jó ajándék lenne ez a születésnapomra.

– idézte fel András a június 3-ai eseményeket. Bár kezdetben még aggódott, szinte hihetetlen, de nem sokkal a kívánság megfogalmazása után az teljesült: valóban sikerült lekapnia a roppant különleges jelenséget.

Vihart is láthatott a születésnapos András azon az estén – Fotó: Kálmán András / szoljon.hu

Nagy élmény volt, mivel a születésnapomon történt. Kívántam is egy ilyet, ami jó születésnapi ajándék lett, s még hozzá este a villámparádé is megjött, arról is van felvétel.

Sokan valószínűleg furcsának találhatják ezt a szülinapi kívánságot, de András számára végül így végződhetett jól a nagy nap:

Számomra ez cseppet sem volt félelmetes, mert messze volt tőlem, de ha itt lett volna 100 méterre, akkor is ugyanígy levideóztam volna.

A különféle időjárási jelenségeket egyébként az ország több pontján folyamatosan figyelik. Az utóbbi időben például egyre több felhőtölcsér alakult ki, melyek azokhoz hasonlóak, mint amiket András legutóbb lefotózott és levideózott.

A felhőtölcsér (avagy tuba) olyan légörvény, mely a benne zajló felhőképződés miatt látható. Földet érése esetén tornádónak nevezzük, ekkor hatalmas pusztítást végezhet, életveszélyessé válhat.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás