Óbudai no-go zóna: drogosok, hajléktalanok foglalták el az Ezüsthegyet – videó

Hiába kérték a helyiek a DK-s Kiss László vezette önkormányzatot, nem tettek rendet az elgettósodott békásmegyeri részen.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.06.05.
Módosítva: 2024.06.05.
Békásmegyer Bús Balázs óbudai NO-GO zóna agresszív hajléktalan

Az óbudai DK-s vezetés hagyta, hogy valóságos no-go zóna alakuljon ki Békásmegyer ezüsthegyi részén, pedig lehetne ez a környék Rózsadombja vagy a legszebb kerületi erdő is” – mondta Bús Balázs videójában. A Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje ebben olyan területet mutatott be, ahová bűnözők, hajléktalanok, valamint drogosok járnak fel csapatostól randalírozni. A Kiss László-féle baloldali városvezetés szerint jól van ez így, hiszen semmit sem tettek azon kívül, hogy hagyták elfajulni a helyzetet…

A környékről korábban a Metropol is cikkezett: mint egy éve írtuk,  menekülnek a környékről az emberek. Akkori cikkünk szerint hátborzongató állapotok fogadtak minket az óbudai Ezüsthegyen. Szétvert ingatlanok és iszonyatos szeméthegyek jellemzik a Buda egyik legszebb panorámáját nyújtó zártkertes övezetét. A lakók szó szerint menekülnek a nagyrészt önkormányzati telkekre beköltözött, az együttélési és társadalmi szabályokra fittyet hányó, problémás alakok tevékenysége miatt. Mindennapos az ordítozás, az útra csinálnak, szemetelnek, lopnak, betörnek, drogoznak, szétverik a hétvégi házakat – és ez csak néhány panasz, amit az ott élőktől hallottunk. Szerintük folyamatosan pusztul le a környék.

Most a fideszes polgármesterjelölt, Bús Balázs tett ki videót a szörnyű állapotokról, amik semmit sem változtak tavaly óta…

Feltörték az önkormányzati házakat Fotó: Facebook

 A békásmegyeriek által csak no-go zónának nevezett, egykor szebb napokat is megélt Ezüsthegyet az utóbbi években ellepték a kábítószeresek, a jogcím nélküliek, a bűnözők és a hajléktalanok. 

Óriási károkat okoztak Fotó: Facebook

A csodaszép kis erdő ma már egy illegális hulladéklerakóhoz hasonlít leginkább. A DK-s Kiss László által vezetett önkormányzat a számtalan lakossági panasz ellenére sem tett semmit. Nemtörődömségük miatt a békásiak már félnek feljárni az Ezüsthegyre, ahol gazdátlanul amortizálódik alapvetően is minden, a rombolásról már nem is beszélve.

 A környékbeliek a patkányok elszaporodásától is félnek Fotó: Facebook

Ami ott van, az borzalom. Én komolyan mondom, nem megyek oda. Félek a patkányoktól is” – panaszolta egy lakó. A mostani városvezetés nem törődik a problémával, hiába jelezték a környékbeliek. Van olyan fotó is, amin az látható, hogy csapatokba verődve ömlenek le a hegyről a hajléktalanok a lakótelep irányába. Egy békási szerint azért, mert „isznak, mint a kefekötő”. Egy harmadik arra panaszkodott: „ide is járnak pisilni”. 

Bús Balázs felszámolnáa a no-go zónát

Bús Balázst felháborította a balos önkormányzat nemtörődömsége Fotó: Facebook

Tűrhetetlen, hogy Óbuda területén ilyesmi előfordulhat. Elképesztő illegális szemétlerakás van, ezt is azonnal fel kell számolni.  Június 9-e után rendet fogunk tenni Békásmegyeren is

– hangsúlyozta Bús Balázs, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje.

Bús Balázs videóját itt nézheted meg:

Egész Óbudán brutális a hajléktalanprobléma

Mint megírtuk, egyre több problémát okoznak az óbudai közterületeken a hajléktalanok. Egyre több panasz jelenik meg a közösségi médiában arról, hogy szemét és kiabálás zavarja Óbuda lakóinak nyugalmát. A legtöbben romló közbiztonságra, hangoskodó, tivornyázó és agresszív hajléktalanokra, valamint a nyomukban megjelenő szeméttengerre hívják fel a figyelmet. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás