Bunyó, ordítozás: elképesztő felvételek, elfoglalták Óbudát a hajléktalanok – videó





Egyre több problémát okoznak az óbudai közterületeken a hajléktalanok. A lakók ki vannak akadva. A mocsok, a kiabálás és az agresszió a mindennapok része lett. Mutatjuk, mi a helyzet.



Megosztás
Szerző: F.R.
Létrehozva: 2023.07.28.
Óbuda kiss lászló baloldal hajléktalanok

Lehányt, bepiszkított közterületek, szemét, kiabálás, fokozódó agresszió. Óbudán egyre súlyosbodó hajléktalanhelyzet okoz gyomorforgató állapotokat. Az egykoron Tarlós István vezetésével mintakerületnek számító területen mára elharapózott problémák nyomasztják a lakókat. Az utcákon terjedő szemét, az állandó kiabálások, dorbézolások és fokozódó agresszió egyre nagyobb félelmet és felháborodást vált ki a helyi lakosság körében. A közösségi médiában megjelenő panaszok egyre csak gyarapodnak, melyeket Kiss László polgármester és a baloldali városvezetés igyekszik elhallgatni.

Közösséget építenek? Fotó: Fügedi Richárd

Növekvő panaszáradat

Az elmúlt időszakban egyre több panasz jelenik meg a közösségi médiában arról, hogy szemét és kiabálás zavarja Óbuda lakóinak nyugalmát. A legtöbben romló közbiztonságra, hangoskodó, tivornyázó és agresszív hajléktalanokra, valamint a nyomukban megjelenő szeméttengerre hívják fel a figyelmet. Nemrég történt az eset, amikor egy ittas és agresszív hajléktalan késsel próbált betörni a szállóra, de szintén csak pár napja borzolta a kedélyeket, amikor egy hangoskodó részegeket csendességre intő kismamát vágtak szájba, amiért kisbabája altatásához némi csendet kért. Mivel a téma egész Budapesten egyre jellemzőbb, úgy döntöttünk, utánajárunk, hogy mi történt az egykor Tarlós István által vezetett mintakerületben.

Padon alvó hajléktalanok, összehányt ruhák, szétdobált szemét – Fotó: Metropol/Fügedi Richárd

Flórián tér

Nem kellett sokat keresgélni, már Óbuda központjába a Flórián térre érkezve földön fetrengő emberekbe botlottunk. Megkérdeztük őket, hogy miért nem veszik igénybe a hajléktalanszállókat, amire ők annyit mondtak, hogy mindegyik tele van, nem tudnak hová menni. A polgármesteri hivatal melletti ligetnél szintén hajléktalanokkal találkoztunk. Hárman az igazak álmát aludták a lakosoknak kialakított padokon, míg negyedik társuk néhány méterre tőlük iszogatott. A söröző férfi elmondta, itt nyugodtabb neki piálni, mert senki nem szól rá.

Máshol sem jobb a helyzet a kerületben

A Holdudvar térre délután érkeztünk, ahol a játszótér közvetlen közelében már verekedő, kiabáló, részeg hajléktalanok látványa fogadott bennünket. Padokat foglaltak el, és egymást fojtogatva, kurjongatva fogyasztották a kannás bort.

A helyszínen megkérdezett civil járókelők mind fel voltak háborodva, hogy az utóbbi időben mennyire leromlott a helyzet a kerületben. Mindenkinek saját története volt, hogyan keserítik meg az agresszív hajléktalanok a mindennapjaikat. Volt olyan lakó, aki este már nem is mer lemenni kutyát sétáltatni. Akadt, aki az arcát sem merte vállalni, mert félt attól, hogy a hajléktalanok bosszút állnak, ha elmondja, mit kell átélniük. Mások már próbálták jelezni a problémát a hatóságok felé, de hiába. Egybehangzó véleményük szerint az elmúlt több mint 20 évben sosem volt olyan rossz a helyzet, mint idén.

A hajléktalanok azt csinálnak, amit akarnak, közterület-felügyelőt nem is látnak az itt lakók, hiába jelezték már többen a polgármesteri hivatal felé. Beszéltünk olyannal, aki elmondta, hogy a hajléktalanhelyzet már nemcsak a 3. kerületben, hanem egész Budapesten kezd egyre súlyosabb lenni.

A kérdés, hogy a baloldali kerületi vezetés, élen Kiss László polgármesterrel, miért nem tesz semmit?

A helyszínen készült videónkat itt nézheti meg:

 





 





Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás