„Ez a környék kriminális” – rettegnek a lakók Óbudán





Megvertek egy anyukát, loptak egy idős nénitől, éjszaka ordibálnak és nem hagyják pihenni a lakókat. Félnek, és elegük van az óbudaiaknak.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.07.04.
Módosítva: 2023.07.04.
Óbuda közbiztonság szentendrei út balhés társaság

Rettegnek a lakók a III. kerületben a Szentendrei úton. A közeli hajléktalanszállóból a Raktár utcai buszmegálló környékén lévő padoknál verődnek bandába a fedél nélküliek, és mindennap éjjelig tartó tivornyába kezdenek. A helyiek félnek, hiszen – állításuk szerint – a balhés társaság már nemegyszer lopott vagy kötött bele járókelőkbe. Pár nappal ezelőtt pedig egy háromfős társaság súlyosan megvert egy kétgyermekes édesanyát, amiért hajnalban szólni mert nekik, hogy ne kiabáljanak – az esetről a Metropol elsőként számolt be.

A képen látható területen szoktak bandába verődni a hajléktalanok – Fotó: Metropol


„Majdnem lementem valamelyik este, de féltem, hogy bántanak”

A környéken mi sem éreztük magunkat biztonságban. A Szentendrei út 10-es szám előtti padokon hajléktalanok ültek, a helyeik szerint ottjártunkkor még a fele sem volt jelen a balhés társaságnak. Az utcában pedig kétes alakok sétálgattak.

Ez a környék kriminális. Szerencsére a mi ablakunk pont a másik irányba néz, nem oda, ahol a hajléktalanok tanyáznak. Szerencse, hogy az én fiam jó alvó, de biztos nem álltam volna jót magamért, ha nem hagyják aludni, nagyon sajnálom azt az anyukát, akit megvertek itt

 – mondta Kriszta, aki épp kisbabájával sétált.

Olyan is megesett már itt, hogy egy néni bevásárlásból tartott hazafelé, és a hajléktalanok egyszerűen kivették a kezéből a szatyrát

– panaszkodott a rossz közbiztonságra Zsuzsa, aki szerint az lenne a megoldás, ha gyakrabban ellenőriznék a környéket.

Zsuzsa szerint szörnyű a közbiztonság – Fotó: Sandor Bankuti

„Tarthatatlan ez az állapotot, hogy hétköznap egész nap randalíroznak alattunk, de legfőképpen éjjel. Egész éjszaka hallani őket, nemcsak hétvégén, hanem most már minden este” – panaszolta egy helyi Facebook-csoportban Viktória, pár órával azelőtt, hogy két férfi és egy nő megverte az édesanyát, aki szólni mert nekik. 

Őszintén szólva már majdnem lementem valamelyik este, de féltem, hogy bántanak

 – tette hozzá.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás