Oda Buda? Iszonyatos horrortanyát találtunk a Szent Margit Kórház mögött!





Halomban áll a hulladék Óbudán, a Szent Margit Kórház mögötti fás területen. Az egész környéket ellepték a hajléktalanok: ordibálástól hangos az erdő és a környező utcák, az orrfacsaró bűz pedig ebben a melegben szinte elviselhetetlen.



Megosztás
Szerző: F.R.
Létrehozva: 2023.07.16.
bűz kerületi önkormányzat szemét Karácsony Gergely kórház

Csak úgy, mint Budapesten már sok helyen, Óbudán is probléma lett, hogy az utcákat ellepő hajléktalanok egyre több közterületet foglalnak el, szennyeznek be, használnak dorbézolásra, zavartalanul. A Szent Margit Kórház mögötti fás-bokros területre is bevették magukat, a helyzet pedig igen elkeserítő: töménytelen mennyiségű szemét mindenhol, folyamatosak a cirkuszok és elviselhetetlen a bűz. 

Elképesztő állapotok uralkodnak Óbudán is Fotó: Fügedi Richárd

Óbuda egykoron csendes és békés városrész volt Budapest északi részén, amelyet számos zöldterület és a Duna folyó közelsége tett vonzóvá. Azonban az utóbbi időben a kerület több pontja is egyre problémásabb hellyé válik. A hajléktalanok napközben a kórház mellett isznak, hánynak, fetrengenek, estére pedig visszavonulnak a kórház mögötti horrortanyára, amit a helyiek úgy jellemeznek, hogy 

A pokol valahogy így nézhet ki.

A saját szemünkkel voltunk kíváncsiak a kialakult csöveshelyzetre.

A pokol tanya Fotó: Fügedi Richárd

A pokoli jelenség

Az egykor idilli fás-bokros terület ma már nem ismerhető fel. A csövesek itt találtak szálláshelyre. Sátrakban, vackokban pihenik ki a napközben elfogyasztott kannásbort. A sátrak körül hatalmas szeméttenger árasztotta el az amúgy idilli csendes kis erdőt. A félig összeborult sátrakból kilógó koszos zoknis lábak látványa teszi még szürreálisabbá a pokoli tanyát.

Pihenés a pokolban Fotó: Fügedi Richárd 

Bűz és szemét

A csövestanya egyik legfeltűnőbb jellemzője a borzalmas bűz, amely a területet beborítja. A szeméthalom és a lerakott szemétben megrekedt szerves anyagok rothadása miatt elviselhetetlen szag terjeng a levegőben. A hulladéktengerben mindenféle dolog megtalálható a papucstól a kiborult instant leveses edényig, de a ruhaadományok egy része is itt végezhette. A terület tele van az elmúlt tivornyák emlékével.

Sörösdobozok és boros flakonok mindenhol Fotó: Fügedi Richárd

Napközbeni látvány

A kórház melletti közterület napközben sem nyújt kellemes látványt. A kórház melletti domboldalon szoktak feküdni a hajléktalanok, akik itt fogyasztják papírpohárból a jó öreg kannásbort. Itt ájulnak be ha KO-ra itták magukat, itt kiabálnak, fetrengenek, rókáznak, és ez nem érdekel senkit a kerületi önkormányzattól, még Karácsony Gergely is tanácstalan az ügyben, hiába vannak neki sok millióból tanácsadói, a helyzet csak egyre romlik.

Sátortábor Fotó: Fügedi Richárd 

Oda Buda?

Óbuda egykoron vonzó városrész volt, amelyet a zöldterületei és a Duna szépsége tett egyedivé. Sajnos a Szent Margit Kórház mögötti területen a csövesek megjelenése és az általuk létrehozott szeméttelep átalakította a városrészt. A helyiek nap mint nap szembesülnek a törvénytelen magatartással, a bűzzel és a szeméttel, ami kapcsán a kerületi önkormányzat és a városvezetés impotens viselkedést tanúsít. Az ingatlanok értékét a csöves tanyák híre és látványa kezdi csökkenteni. Az ilyen körülmények nemcsak a hajléktalanokra és a kórházra, hanem a környék lakóira és az egész városrészre is negatív hatással vannak. A lakók elkeseredettek és változást akarnak. Folytatjuk...









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás