Felrobbantotta az internetet a zuglói csövesbotrány, sok helyen hasonló a helyzet Budapesten





Tarlós idejében a hajléktalanszállók bővültek, most meg az utcán élnek és randalíroznak, a városlakókat zavarva. Ez volna az emberség, amire a baloldal hivatkozik? Cikkünk megjelenése után többen is hasonló áldatlan állapotokról számoltak be.



Megosztás
Szerző: SZ.D.
Létrehozva: 2023.06.11.
Módosítva: 2023.06.11.
Óbuda közterület hajléktalan

Óriási visszhangja lett annak a cikkünknek, amelyben a Metropol a 120 millióért felújított zuglói téren tapasztalható áldatlan alapotokról számolt be. Mint ahogyan megírtuk: hatalmas nyilvános illemhely lett a zuglói önkormányzat által megálmodott Szajna-parti életérzésből a Varsó utcában. A 120 millióért felújított tér az alkoholisták és hajléktalanok „bulihelye” lett, a környékbeliek nagy ívben kerülik, ha tehetik. Mára odáig fajult a helyzet, hogy a környékbeliek folyamatos bejelentésekkel árasztják el a hivatalt, megoldás azonban nem születik problémájukra.  Mint ismert, a biztosítékot az csapta ki leginkább, amikor többen végignézték, ahogy a tér egyik látogatója az egyik padra lerogyva végzi el nagydolgát. Röviddel cikkünk megjelenése után hasonló élményekről számoltak be a Facebookon.

Városszerte problémát okoznak a csövesek – Fotó: Metropol

Nem kell ehhez Zuglóba menni. A  hajléktalanok napi rendszerességgel végzik a dolgukat az üzletem előtt. Nem a kicsit, a nagyot

 – írta felháborodva az egyik óbudai lakos.

A Kiss László által vezetett kerületben régóta komoly gondot okoz a hajléktalankérdés. Sokan hiába küzdenek hónapok óta az utcán lakókkal, mind ez idáig nem történt semmi előrelépés az ügyben.

Elmondhatjuk, hogy a város és a kerület baloldali vezetése az alkoholizmusból való kigyógyulás ellen dolgozik

 – fakadt ki egy másik lakos.

Év eleje óta többen arról számoltak be lapunknak, hogy nem érzik magukat biztonságban Óbudán, mert a köztereken, nyilvános vécékben és társasházak környékén egyre több bódult állapotú hajléktalannal találkoznak.

Máig nincs megoldás a hajléktalanok ügyében a kerületben – Fotó: Metropol

Hemzsegnek a hajléktalanok. Ugyanez van nálunk is, én az I. kerületben lakom. Ugyanez van a Batthyány téren. És ott ürítenek, balhéznak, csinálják a cirkuszt

 – mondta el nekünk akkor Zsuzsa, aki a környéken dolgozik

A zuglóiak nagy ívben kerülik a miniparkot – Fotó: Végh István / Metropol

Tarlós István kötelezte a hajléktalanokat a szállók használatára. Felújított szállókat és bővített. Sokat tett értük. Csak ugye, a szállók kapujában ellenőrzik a bemenőket, CSAK »tisztán« alkohol- és kábszermentesen lehet bemenni. 2019 őszén ez megváltozott. Az álcivil jogvédők szerint joguk van a hajléktalanoknak az utcán élni. Tehát elmondhatjuk, hogy a város és a kerület baloldali vezetése az alkoholizmusból való kigyógyulás ELLEN dolgozik!

– írja Katalin. A baloldali érvelés szerint a hajléktalanoknak is joguk van az utcán lenni és az az emberséges, ha ezt hagyják. Csakhogy a városlakóknak is joguk van a tiszta, rendezett városhoz, és aligha az szolgálja az emberi jogokat, hogy segítségnyújtás nélkül magukra hagyják a fedél nélkülieket. 

 

 

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás