Lett volna rá pénz, mégis áldatlan állapotok vannak a Flórián téren





Négy év alatt sem volt képes Karácsony Gergely főpolgármester és Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere a lakossági közakarat alapján készíttetett tervek kivitelezésére, a Flórián tér felújítására. Gyepes Ádám fideszes képviselő szerint pedig lett volna rá pénz.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.03.11.
Módosítva: 2024.03.11.
Gyepes Ádám felújítás Bús Balázs Flórián tér Óbuda

Hiányos a közvilágítás, sötétben csak bukdácsol az ember, szemét és ürülék mindenütt: mára teljesen lepusztult az egykor szebb napokat megélt Flórián tér, amelyet gyakran a járókelőket vegzáló hajléktalanok lepnek el. Gyepes Ádám, a helyi Fidesz–KDNP képviselője szerint Óbuda-Békásmegyer az elmúlt négy évben csak visszafejlődött. A Flórián tér felújítása pedig csak Kiss László DK-s polgármester hozzáállásán múlt, mert csak kivitelezniük kellett volna a lakossági közakarat alapján elkészült terveket. Ez azonban nem történt meg a több mint négy év alatt.

Így néz ki most a Flórián tér egy része Fotó: Foto-Both-Balazspestbuda-hu

A Flórián tér teljes megújítását 2019-re mindenre kiterjedően kidolgozta az akkori főpolgármester, Tarlós István és Óbuda korábbi polgármestere, Bús Balázs. A terveket a kerületi önkormányzat elkészítette. A tervezési folyamatban közel 2000 környéken élő vett részt közösségi tervezés keretében, a főváros pedig vállalta, hogy finanszírozza a lakók által elfogadott elképzeléseket. Az önkormányzati választásokat követően azonban Karácsony Gergely és Kiss László DK-s polgármester a fiók mélyére süllyesztette a terveket, így meghiúsult Óbuda egyik központi terének a kerülethez méltó felújítása. Kiss Lászlónak és Karácsony Gergelynek csak a kivitelezést kellett volna elvégeznie és learatnia a babérokat, de fontosabb volt a kormányzat elleni folyamatos propagandakampány és a DK-s pártérdek

– mondta a Metropolnak Gyepes Ádám, hozzátéve: „A tér felújítása nemcsak a környékbeliek életminőségét javította volna, hanem az egész kerület arculatát is meghatározta volna. A tettek helyett ismét győzött a lustaság és semmittevés Óbudán, vagy ahogy a legújabb polgármesteri botrány részleteiből kitűnik, a pénzek »kreatív átcsoportosítása«. A Flórián tér felújításával olyan multifunkcionális közpark jöhetett volna létre, amely kielégítette volna az idősebb korosztály, a kutyások, a fiatalok, valamint a családok igényeit is”. 

Minden korosztály számára tervezett kikapcsolódási lehetőséget a lakosság Fotó: Facebook

Megújulhat a Flórián tér, a korábbi tervek már adottak

Kiss Lászlóval ellentétben a napokban tett közzé posztot a Flórián tér felújításáról Bús Balázs, a kerület korábbi vezetője, aki nyáron újraindul a polgármesteri székért. Bús leírta, hogy a 2019-es közösségi tervezés alapján folytatni kell a tér megújítását. A lakók által elfogadott koncepció szerint rendezett, kivilágított sétányokkal, díszmedencés pihenővel és közösségi terekkel is gazdagodhatna a jelenleg borzasztó állapotban lévő tér.

A Flórián tér felújításával multifunkcionális közpark jött volna létre Fotó: Facebook

Az, hogy ez a projekt nem valósult meg, jól példázza, hogy a jelenlegi önkormányzat nem tud együttműködni sem a fővárossal, sem a kormánnyal. Annak ellenére, hogy kész tervek állnak a rendelkezésre és a megvalósítás költségei sem a kerületi büdzsét terhelnék, nem tudták befejezni ezt az egyszerű fejlesztést. A befejezés tehát ránk vár és mi készen állunk erre

– írta a közösségi oldalán Bús Balázs.

 





 





Ezeket olvastad már?
A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás