Százezreket várnak ma Budapestre minden idők legnagyobb Békemenetére

A világon sehol nem állnak ki nyilvánosan annyian a béke mellett, mint ma Budapesten.



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2024.06.01.
Margitsziget Orbán Viktor Békemenet Budapest

Komoly üzenetértéke lehet a mai, június 1-jei budapesti Békemenetnek azon nyugati vezetők számára is, akik háborús pszichózisban élnek. A szervezők szerint a visszajelzések arra engednek következtetni, hogy a félmilliót is meghaladhatja a határon innen és túlról érkezők száma. 

A Margitszigeten 15 óra után mond beszédet Orbán Viktor. 

"Ezúttal minden idők legnagyobb békemenetére készülünk, soha ennyi üzenetet nem kaptunk az anyaországi és a külhoni magyarság részéről" – mondta ifjabb Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője. A legutóbbi, 2022-es békemeneten a CÖF–CÖKA elnöke, Csizmadia László tájékoztatása szerint

közel félmillió ember vett részt.

Éppen ezért vitán felül áll az alkotmányjogász szerint, hogy egy ilyen társadalmi erőt képviselő tömegrendezvény megkérdőjelezhetetlen üzenetet hordoz és elvitathatatlan bizonyítéka egy nép akaratának: ebben az esetben a béke iránti vágynak. 

Orbán Viktor szól a résztvevőkhöz

Szombaton már tizedszerre rendezik meg a Békemenetet. A gyülekező 11 órától lesz a Lánchíd pesti oldalán, majd a menet 13 órakor indul meg és a Széchenyi téren, az idősebb Antall József rakparton, a Jászai Mari téren és a Margit hídon keresztül éri el a Margitszigetet, ahol 15 óra után mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök.

A legfontosabb időpontok: 11 órakor gyülekező, 13 órakor indul a menet, majd 15 órakor Orbán Viktor beszédet mond a Margitszigeten. Forrás: Magyar Nemzet

 

Találó jelszóval hirdették meg

Legyen június elsején a Margitsziget szimbolikusan a béke szigete

- javasolják a szervezők, akik "eddig, és ne tovább" jelszóval hirdették meg a rendezvényt. Közlésük szerint Brüsszel háborúra készül, a dollárokkal finanszírozott magyar baloldali politikusok pedig támogatják ebben:

Az európai vezetők háborús lázban égnek. Pénz, fegyverek és harci eszközök küldése után már tervezik a katonai segítségnyújtást is. Sőt a francia elnök már az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. Meg kell állítanunk a háborús őrületet! Mi, magyarok a világháborúk borzalmai árán tanultuk meg, hogy a béke és csakis a béke az egyetlen elfogadható álláspont. Magyarország ma a béke szigete. És azt szeretnénk, ha ez így is maradna. Minden békeszerető embert, a menetet szervezők arcaival, szeretettel várunk!

Sorsdöntő szavazás lesz június 9-én

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának adott interjújában úgy fogalmazott: 

A magasztos eszmék nem lehetnek fontosabbak az embereknél. 

A kormányfő közölte: a végső mentsvár Európában az emberek szava és hangja. Ha van valódi kérdés, akkor a háború és a béke kérdése, az az. Bízik benne, hogy az európai választáson megnő a békepárti erők tábora. Kifejezte reményét, hogy legalább a "háborúba sodródás dinamikáját" fékezni lehet.   

A miniszterelnök korábban úgy fogalmazott: 

"El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!

Csak a Béke! Csak a Fidesz!" - tette hozzá a kormányfő. 

A Békemenetről készült videónkat itt tudod megnézni: 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás