Európában nem volt még ilyen: több százezer ember vonul szombaton a békéért

A tizedik Békemenet üzenete minden korábbinál aktuálisabb. Szombaton a Margitsziget lesz szimbolikusan a béke szigete



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2024.05.26.
Módosítva: 2024.05.26.
Békemenet Orbán Viktor Magyarország Budapest

A nyugati vezetők a háború felé sodorják Európát. Magyarország és a magyar emberek túlnyomó többsége azonban biztosan nem kér ebből, ezért is szervez Békemenetet szombatra Budapest belvárosába a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA). Míg Nyugaton tombol a háborús pszichózis, addig Magyarországon várhatóan több százezres tömeg vonul majd Budapest utcáin a békéért. „Eddig, és ne tovább!” – ez a tizedik Békemenet mottója.

2024. június elsején rendezik meg Budapesten a 10. Békemenetet. Talán soha nem volt még olyan fontos az üzenete, mint napjainkban Fotó: Sóki Tamás

Orbán Viktor is részt vesz a Békemeneten

A szombati Békemenet gyülekezője 11 órakor kezdődik a Lánchíd pesti oldalán, majd a menet 13 órakor indul meg és az alábbi útvonalat fogja érinteni: Széchenyi tér – idősebb Antall József rakpart – Jászai Mari tér – Margit híd – Margitsziget.

15 órától a helyszínen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője leszögezte, hogy nagyon sok embert várnak, mivel ilyen sorsdöntő békemenet még soha nem volt. Elmondása szerint nagyon sokat számít, hogy hányan lesznek a békemeneten, hogy hitet tegyenek amellett, amit tizenkét éve, az első békemenet óta folyamatosan képviselnek. Széles Gábor vállalkozó kiemelte, hogy a békemeneten sohasem voltak zavargások, ezért nyugodtan jöhetnek az emberek a rendezvényre.

A Békemenet pontos útvonala. A gyülekező szombaton 11 órára van meghirdetve, míg a vonulás 13 órakor veszi kezdetét. 3 órakor Orbán Viktor mond beszédet a Margitszigeten Fotó: Facebook

 

2Eddig, és ne tovább!”

Legyen június elsején a Margitsziget szimbolikusan a béke szigete. 

A szervezők közleménye szerint Brüsszel háborúra készül, a magyar dollárbaloldali politikusok pedig támogatják ebben:

Az európai vezetők háborús lázban égnek. Pénz, fegyverek és harci eszközök küldése után már tervezik a katonai segítségnyújtást is. Sőt a francia elnök már az atomfegyverek használatáról is megnyitná a vitát. Meg kell állítanunk a háborús őrületet! Mi, magyarok a világháborúk borzalmai árán tanultuk meg, hogy a béke és csakis a béke az egyetlen elfogadható álláspont. Magyarország ma a béke szigete. És azt szeretnénk, ha ez így is maradna.

A június 9-ei szavazás tétje: háború vagy béke

Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a magasztos eszmék nem lehetnek fontosabbak az embereknél. A kormányfő közölte: a végső mentsvár Európában az emberek szava és hangja. Ha van valódi kérdés, akkor a háború és a béke kérdése, az az. Bízik benne, hogy az európai választáson megnő a békepárti erők száma. Kifejezte reményét, hogy legalább a háborúba sodródás dinamikáját meg lehet fékezni.   

A miniszterelnök korábban úgy fogalmazott: 

„El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!

Csak a Béke! Csak a Fidesz!” – jelentette ki a kormányfő. 

A Békemenetről készült videónkat itt tudod megnézni: 

@metropol.napilap Több százezer ember vonul júniusban a békéért Míg Nyugaton futótűzként terjed a háborús pszichózis, addig Magyarországnak meg kell maradnia a béke szigetének. #metropol #bekemenet #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Metropol - Metropol

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás