Orbán Viktor: Ma háborús tervezés zajlik Brüsszelben

Orbán Viktor interjút adott a Kossuth rádióban, és elmondta, hogy ma háborús tervezés zajlik Brüsszelben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.24.
Módosítva: 2024.05.24.
Orbán Viktor interjú kossuth rádió

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor volt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége. Kiemelten fontos dolgokról beszélt, egyebek között a háború is szóba került.

A háborúk oka leggyakrabban a gyengeség

– mondta Orbán Viktor.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor / Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az kormányfő elmondta, hogy az erő, a hadsereg szükséges a háború elkerüléséhez. Orbán Viktor szerint az orosz hadsereg már legyűrte volna az ukránokat, ha képes lenne rá.

Orbán Viktor megemlítette, hogy véleménye szerint csekély az esélye annak, hogy bárki megtámadna egy NATO-tagállamot, mert ez egy védelmi szövetség, és egy ilyen szituációban a megtámadott ország mögött sorakozna fel az összes többi.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy ami éppen Brüsszelben zajlik, az Európa háborúba lépésének előkészítése.

A miniszterelnök szerint ez két szláv nép háborúja, és mindenki másnak az volna az érdeke, hogy ezt elszigetelje. De ehelyett inkább beleugrunk a háborúba, mivel Nyugaton saját háborúként kezelik az orosz–ukrán konfliktust.

Orbán Viktor elmondta, hogy úgy veszünk részt egy háborúban, hogy nincsenek becsléseink annak a megnyeréséhez, hogy vajon még mennyi támogatást kell nyújtani Ukrajnának ahhoz, hogy véget érjen ez a helyzet.

Háborúpárti pénzemberek finanszírozzák a magyar baloldalt

– mondta Orbán Viktor.

Az kormányfő arról is beszélt, hogy Brüsszelben populistának bélyegzik azokat, akik a népük érdekében hoznak döntéseket, mivel sokan ezt háttérbe helyezik kint, és inkább magasztos eszméket akarnak képviselni a saját népük helyett. Orbán Viktor szerint az ilyen magasztos eszmék nem lehetnek fontosabbak, mint maguk az emberek.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás