„Ez most egyedül nem megy” – Kétségbeesve kér segítséget a 40 éves SMA-s Sankó

Az elmúlt 40 éve a szenvedésről szólt Sankónak, aki SMA betegséggel született. A szabadságot egyedül a család autója jelentette számára, ám most az is elromlott.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.06.15.
izomsorvadás autó Sándor segítség

Kecskés Sándor elé rengeteg akadályt görgetett az élet. A most 40 éves férfi ugyanis egy súlyos genetikai betegséggel, SMA3-as gerinc eredetű izomsorvadással született. Egész életét kerekesszékben éli, segítségére egyedül édesapja van, aki négyéves kora óta egyedül neveli szeretett fiát. Sándornak és apjának az autójuk biztosítja a szabadságot, hogy bárhova el tudjanak menni, legyen az orvosi vizsgálat vagy csak egy kis kiruccanás. Most azonban hetek óta problémák vannak a gépjárművel, így kénytelenek voltak anyagi segítséget kérni.

Kétségbeesve remélnek segítséget Sankóék  Fotó: Facebook/SMA3 Sanyi és őrangyalai

Sankó az állapota ellenére sosem kért a sajnálatból és sosem volt olyan pillanata, amikor ne akart volna mindent megtenni, hogy a lehető legtöbbet kihozza hátrányos helyzetéből.  

Az életem elég nehézre sikeredett. Amikor megszülettem, akkor még szüleim nem sejtették, hogy baj van és hogy soha nem fogok tudni járni. Sajnos a diagnózisom után is csak rossz dolgok történtek. Négyéves voltam, amikor édesanyám meghalt, szinte alig ismerhettem. Édesapám és apai nagymamám gondoskodott rólam, ők vállalták magukra anyukám szerepét és faragtak embert belőlem

– foglalta össze röviden az életét Sándor.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Völcsejen élő férfinak és édesapjának Lafaty, az autójuk, jelenti a szabadságot, hogy bárhova eljuthassanak. Az utóbbi hetekben azonban sorban érkeznek a gondok.

Lafaty a család szabadságot jelentő autója Fotó: Facebook/SMA3 Sanyi és őrangyalai

Lafaty, az autónk, megint rosszalkodik. Sajnos mostanában minden héten van vele valami gubanc, a múltkori adományok is egy az egyben a javítási költségeire mentek. Most a légtömegmérője romlott el, ami a javítással együtt újabb hatvanezer forintba fog kerülni

– sorolta Sankó a közösségi oldalon. a jármű problémáit.

Sankó utál pénzt kérni az emberektől, viszont most úgy érzi, nincs más választása. Az apjával mind a ketten betegek és rengeteg pénzt kell gyógyszerre költeniük, viszont nem maradhatnak autó nélkül. 

Szerencsére a szerelőnk soron kívül akár már holnap kicserélné, már meg is rendelte az alkatrészt. Ha bármilyen összeggel a segítségünkre lennétek, mert ez most egyedül nem megy, nagyon szépen köszönjük

 – írta.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás