Ilyet még nem láttál! Ez a furcsa jármű rója Budapest utcáit

Nem mindennapi járgány tűnt fel a főváros utcáin. Csak találgatják, hogy mi a rendeltetése a formabontó közlekedési eszköznek.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.05.18.
Budapest lakókocsi bicikli

Egy olvasónktól kaptuk azt a nem mindennapi fotót a Facebookról, amin egy megszokottól merőben eltérő jármű látható a fővárosban a Szent István körúton május 15-én. A közösségi oldalon megosztott fotó és a hozzá tartozó bejegyzés alatti első hozzászólásból kiderül, hogy a nem éppen hétköznapi vas nem más, mint egy lakóbringa, vagy ha úgy jobban tetszik: lakóbicikli. A kommentelők közül többen meg is jegyzik, hogy találkoztak már ugyanezzel az eszközzel, csak a város más pontjain.

Ez a nem éppen hétköznapi közlekedési eszköz rója a főváros útjait Fotó: Szabó Pál / Facebook

Bár az egyik hozzászóló – saját bevallása szerint is - csak hasraütésszerűen vágta rá, hogy ez egy lakóbicikli, tényleg létezik ilyen! A bicyclecaravan.com honlapon láthatunk hasonló felépítményeket, amik nagyon praktikusnak tűnhetnek egy hosszabb kerékpártúrára készülve.

Igaz, hogy a Budapest utcáit és járdáit koptató típus ezekhez képest inkább sufni-tuning megoldásnak hat, de a rendeltetését tekintve ugyanazt az igényt képes kielégíteni, mint a „gyári verzió”. Már csak abból is megállapítható, hogy ez a gyakorlatban is működik, hogy a fővárosi lakóbringa a kép tanúsága szerint alapos terhelésnek van kitéve. Mintha tényleg egy lakókocsi fülkéjeként funkcionálna az eszköz a tulajdonos számára. 

A mobilitásra pedig bizonyíték, hogy volt, aki korábban a Nyugati téren a Postánál, míg más az Astoriánal látta, ahogyan a tulaja parkoltatta a járgányt.

Hogy pontosan ki is a boldog tulajdonos, az már nem annyira egyértelmű. Aki az Astoriánál látta a lakóbringát, úgy tudja, hogy a tulajdonosa valamilyen találmányához gyűjt ezzel dolgokat.

Egy másik kommentelő jelezte, hogy Zoltán névre hallgathat a tulajdonos. Ezt onnan tudja a hozzászóló, hogy az ő körúti lakása előtt is parkolt már huzamosabb ideig a járgány, ami lakásként is funkcionál a tulajdonos (ezek szerint Zoltán) számára. A kommentelő hozzáteszi, hogy 

egyébként egy kedves emberről van szó, aki szeret beszélgetni azokkal, akikkel találkozik. Párszor megkérdeztem, amikor mentem boltba, kér-e valamit, de csak egyszer kért egy egy sört és egy halkonzervet.

Annyi biztos, hogy ha tényleg ez a bringa a tulajdonos lakása is egyben, akkor kijelenthető, hogy esetében egy stílusos hajléktalanról beszélhetünk. 

Egy újabb kommentelő még egy új, frappáns névvel is előrukkolt a járműre: azt írta, hogy ez tulajdonképpen egy biciklimuzin!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás