Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Budapesten ezen a hétvégén lehetetlen lesz közlekedni mert lezárják a fél várost az autósok elől. Utánanéztünk hol lesznek a lezárások.Megosztás
Szerző: Oszlányi Gyöngyvér
Létrehozva: 2024.04.20.
Vivicitta futóversenyek Budapest lezárások

Itt a tavasz és a szokásos sportrendezvényekkel lesz teli ismét Budapest. Ez viszont azt jelenti, hogy dugók lesznek majd a városban. Hogy elkerüljük a közlekedési káoszt, a Metropol utánanézett hol lesznek az útlezárások.

Ezen a hétvégén lehetetlen lesz közlekedni Budapesten. Útlezárások lesznek mindenhol a városban.
Április 20-án és 21-én sportrendezvények miatt útlezárások lesznek Budapesten. Fotó: Hegedüs Róbert

Nagyon nehezen lehet majd közlekedni a városban ezen a hétvégén, mert sportrendezvény miatt rengeteg útlezárás lesz.

Ezen a hétvégén, szombati napon, április 20-án tartják az I bike Budapest kerékpáros felvonulást a fővárosban. A Magyar Kerékpárosklub minden évben több ezer kerékpáros részvételével szervezi meg a városon keresztüli tekerést. A felvonulás a Városligetben zárul majd a közös bringa emeléssel. A menet az idén a Népligetből indul, az Üllői úton és a Ferenc körúton át a Petőfi hídon tekernek át Budára, ahol az alsó rakparton haladnak végig egészen a Lánchídig és onnan egyenesen át a pesti oldalra a József Attila és Andrássy úton egészen a Hősök terén keresztül a Városligeti Napozórétig. Az autósok ezen az útvonalon számíthatnak időszakos lezárásokra.

Ezen a hétvégén lehetetlen lesz közlekedni Budapesten. Útlezárások lesznek mindenhol a városban.
A Vivcittá futóverseny miatt a budai alsó rakpartot és a Margitszigetet is lezárják a forgalom elől. Fotó: Hegedüs Róbert

Telekom Vivicittá futórendezvény Budapesten

A másik nagy sportrendezvény óriási tömegeket vonz majd, így érdemes elkerülni a legfontosabb útvonalakat egész hétvégén. Várhatóan több mint húszezer résztvevővel tartják meg az idei Telekom Vivicittá futófesztivált.  A két napos rendezvény a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye, amely legalább 930 településről és 98 országból érkeznek futás szerelmesei Budapestre. Szombaton és vasárnap 10 távon, 13 rajtot indítanak a Margitszigetről. A rövidebb távokat, a váltóversenyt, a 15, 3 és 8,3 kilométeres városi futást szombaton tartják meg. A félmaratonra és a 10 kilométeres versenyre pedig vasárnap kerül sor. A versennyel kapcsolatos információkat itt találhatják meg az érdeklődök.

Az útlezárások az alábbi útvonalakat érintik ezen a hétvégén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén. Tilos lesz megállni 2024. április 21-én 0 órától 12 óráig a Budapest I., II. és XIII. kerületében.

  • a Pázmány Péter sétány park felőli oldalán a Goldmann György tér és Magyar tudósok körútja között,
  • a Magyar tudósok körútja és a Goldmann György tér között lévő belső parkolóban,
  • az Ybl Miklós téren lévő parkoló mindkét oldalán a Döbrentei utca és Várkert rakpart között,
  • a Várkert rakpart házak felőli oldalán a Fátyol és az Ybl Miklós tér között,
  • az Attila út vár felőli oldalán az Alagút utca és Sarló utca között,
  • a budai alsó rakparton a Margit híd alatt lévő északi parkoló területén,
  • a Műegyetem rakparton a Duna felőli oldali parkolósávban,
  • a Tavasz utcai parkoló területén.
  • A Népfürdő utca mindkét oldalán a Dagály utca és a Bodor utca között és az Erste székház melletti kis zsákutca mindkét oldalán a Népfürdő utca és a Moszkva sétány között.

Emellett lezárják: 

Margitsziget lezárása: A Margitszigeten a Központi utat a Margit híd és az Árpád híd között, április 20-án 6 órától 17 óráig, valamint április 21-én 5 órától 17 óráig zárják le a forgalom elől.

A budai alsó rakpart lezárása: A budai alsó rakpartot  április 21-én 7 órától 12 óráig az Üstökös utca és a Dombóvári út között. Április 21-én 7 órától 16 óráig pedig a pesti alsó rakpartot a Dráva utca és a Jászai Mari tér között.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás