„Ne is idegesítsen fel ezzel”: a gerikarók miatt állt be Budapest közlekedése a járókelők szerint – videó

Bár Karácsony Gergely szerint nincsenek is dugók Budapesten, beállt a város az ötletszerű gerikarók miattMegosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2023.11.06.
Módosítva: 2023.11.06.
Szent István Körút autó Timár utca budai rakpart tötyörgés

Akinek nem a buszsávban vezeti az autóját a hivatali sofőrje, vagy egy-két társával kerekezget az üres biciklisávokban, annak feltűnhet, mekkora dugók vannak Budapesten. Bár Karácsony Gergely főpolgármester szerint ez egyáltalán nem jellemző a fővárosra – ahogy nemrég egy posztjában kifejtette –, a járókelők és a dugóban ücsörgők egyáltalán nem így gondolják. Munkatársaink Budapest több helyszínén is jelen voltak ma reggel, hogy megnézzék, van-e dugó Budapesten. Jelentjük, volt...

A budai alsó rakpart – Fotó: Metropol

,,Ilyet még nem láttam a budai rakparton”

Ahogy a fotókon is látszik, már kora reggel 7 órakor hatalmas dugó volt a budai rakparton a Margit híd felé, de a Margit híd budai hídfőjénél is teljesen beállt a forgalom. Az egyik autó éppen leparkolt, így megkérdeztük tőle, hogy mit gondol Karácsony posztjáról.

Jó pár éve közlekedek már a munkahelyem miatt a budai rakparton Óbudáról Buda déli részére. Ez a leggyorsabb észak–déli útvonal, de mióta a városban a Karácsony-féle észszerűtlen lezárásokat és biciklisávos útszűkítéseket csinálták, azóta itt is megnőtt a forgalom, ami egyet jelent a dugókkal. Ma az akadozás, lépésben haladás, meg-megállás már a Timár utcánál elkezdődött. Ilyet még nem láttam a budai rakparton! Eddig minimális torlódás volt a Margit híd előtti lámpánál, de utána viszonylag normálisan tudtál haladni. Aztán még a Gellért-hegynél lévő kihajtónál volt egy minimális torlódás, de már el is felejtetted, mire Dél-Budára értél. Most az egész rakpart egy rémálom, minimum megduplázódott az utazási idő, de most, hogy már a Timár utcánál elkezdődik a tötyörgés, ez agyrém

– mondta el lapunknak Alex. 

A Timár utcai megállónál lévő Szent XXIII. János pápa parknál is dugó volt – Fotó: Metropol

A város más pontjain is hatalmas volt a torlódás

A budai rakpart mellett a Szent István Körúton a Jászai Mari tértől a Nyugati pályaudvarig állt a forgalom.

A pesti oldal déli részén is hatalmas volt a torlódás, az Üllői út–Ferenc körút környékén alig lehetett haladni. Az arra járók többsége a gerikarókat okolta emiatt, vagyis a leválasztott, gyakorlatilag üres biciklisávok mellett pöfékeltek az autók, mint azt többen is megfogalmazták.

A legújabb fejlesztés, hogy a Szent István körúton is lefestettek egy sávot biciklisávnak – így ott is garantált lesz az elakadás.

Íme videónk:

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás