Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből





Gyomorforgató őrület hódít Vácon. A helyi temetőben sétáltatják kutyáikat a gazdik. A városiak szerint borzasztó kegyeletsértő az, amit csinálnak, főleg, hogy el is engedik az állatokat, hogy azok szabadon rohangálhassanak a sírok között.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.04.30.
sír kutyasétáltató vác kegyeletsértés

Legközelebb diszkót rendeznek a sírok között?!

 - kérdezik a dühös helyiek Vácon. A legtöbb embernél most az verte ki a biztosítékot, hogy a helyi temetőbe az emberek nem imádkozni, gyertyát gyújtani mennek a szeretteikhez, hanem kutyát sétáltatni. A sírok között pórázzal, de akadnak, akik anélkül viszik az ebeket, pontosan úgy, mint egy kutyafuttatóban. A lakók szerint kegyeletsértő az, amit a kutyások tesznek.

Volt olyan kutyás, aki labdát is vitt kedvencének, amit a sírok közé dobált volna neki Fotó: Facebook/olvasói

Én még nem láttam ilyet!

 - kezdte a Metropolnak István, aki elmondta, hogy a váci Facebook csoportban olyan képek terjedtek el, amikor is kutyások bemennek a köztemetőbe és ott sétáltatják az állataikat. 

Én ezt el se akartam hinni, amíg nem láttam a saját szememmel. A nagymamám sírjához látogattam ki, amikor megláttam, hogy jön egy fiatalember a kutyájával. Leveszi róla a pórázt és elengedi a temetőben a sírok között. Hát ez nem kutyafuttató! Nagyon felháborodtam, mert szerintem ő sem örülne neki, hogy miközben intézi a családja sírját, addig kutyaürülékben kell lépkednie. Ráadásul az ebet egyáltalán nem érdeklik, hogy ezek sírkövek és simán felugorhatnak rájuk! Borzasztó tiszteletlenség.

Több váci is látta a kutyásokat, van, aki szerint nem is sírokat látogatnak, hanem csak sétáltatni jönnek a területre.

Kutyasétáltatót csináltak a temetőből a kutyások Vácon  Fotó: olvasói

Én is láttam egy kutyasétáltatót a sírok között

 – meséli Erzsébet, aki elmondta, hogy elsőre azt hitte, hogy ők is mondjuk mécsest gyújtani jöttek vagy ilyesmi és hozták magukkal az állatot is, de kiderült, hogy nem. 

"Csak áthaladtak a sírok közötti úton és élvezték a jó időt. Én akkor buktam ki igazán, amikor megláttam a labdát a férfi kezében. Hát ha eldobta volna a sírok közé, akkor biztosan rájuk szóltam volna, kizavartam volna őket a temetőből. Ez nem ide való! Én is imádom a kutyákat, de tudom hol a határ. Vigye egy parkba vagy egy futtatóba! Őrület, miket találnak ki…" - mondta.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás