Gál Kinga: A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én





A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának vendége volt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.21.
Módosítva: 2024.04.21.
Gál Kinga választás béke háború

„Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás, és a békére csak a Fidesz a garancia” – jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Gál Kinga
Gál Kinga (Fotó: Havran Zoltán)

Gál Kinga úgy fogalmazott, sokszor volt fontos egy választás, de ilyen hatalmas tétje talán még egyiknek sem volt. A képviselő ezért erős kampányra számít.

A Fidesz alelnöki posztját is betöltő politikus kifejtette, a manifesztum rövid, de velős dokumentum, azonosítja a Brüsszelben tapasztalható legfőbb problémákat.
A Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) történtekre utalva Gál Kinga hangsúlyozta, „a hét elején szembesültünk azzal, hogy mekkora probléma van Nyugat-Európában, mekkora probléma van Brüsszelben”. Gyakorlatilag nincs szólásszabadság, veszélyeztetik a véleménynyilvánítás szabadságát – tette hozzá.
Húsz évvel az uniós csatlakozásunk után „ott tartunk Nyugat-Európában, hogy betiltanak egy rendezvényt” – az ezt elrendelő helyi polgármester végzése szerint – azért, mert tradicionalisták a résztvevők, konzervatív szemléletmódot sugároznak, a nemzeti szuverenitás védelmére összpontosítanak – közölte a képviselő.

A politikus leszögezte, óriási a tét. Véget kell vetni az ideológiai háborúnak, a gondolatrendőrségnek, ami most Brüsszelben uralkodik, újra ki kell állni a szabadságunkért. Nemet kell mondani a háborúra, a migrációra, a gender- és LMBTQ-propagandára – mondta.
Gál Kinga szavai szerint az EP teljesen elvesztette realitásérzékét, józanságát, és „erőltet minden olyasmit, ami rossz az európai embereknek”.
 A képviselő arra figyelmeztetett, ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. Amennyiben nem állítják meg a migrációs hullámot, és nem védjük meg a határainkat, akkor ezek a migrációs hullámok tönkreteszik az európai nemzeteket. Ha a genderpropagandát nem sikerül megfékezni, el fogják venni gyermekeink jövőjét.
Változás kell, le kell váltani azokat, akik mostanra elbuktak, hiszen nem tudták kezelni a válságot, megvédeni a békét Európában, nem érték el a közös európai célokat – szögezte le az alelnök.
A Fidesz politikusai – az egyre erősebb nyomás ellenére – következetesen kitartanak az illegális migrációt, a genderpropagandát elutasító álláspontjuk mellett, kiállnak a békéért, hangsúlyozzák a fegyverszünet, a béketárgyalások szükségességét – tudatta Gál Kinga.
Mint példaként említette, ilyen volt a héten a miniszterelnökre nehezedő nyomás az Európai Tanács ülésen, ilyen lesz az EP következő – immár több mint tizedik – a Fidesz háborúellenes, migrációellenes, genderpropaganda-ellenes álláspontja miatti határozata, ismét „tele valótlan gyalázkodással”.
A politikus rámutatott: olyan képviselőkre van szükség, akik kiállnak a magyar nemzeti érdekekért. Mint mondta, a „dollárbaloldal” gyakorlatilag megszavazta az összes háborús jelentést, az összes illegális migrációt támogató határozatot, ezért egyértelmű, hogy ők nem fogják megvédeni a magyar nemzeti érdekeinket. Szavai szerint „őket kilóra megvették, és azoknak teljesítenek, akik a megrendelők”.
Gál Kinga úgy látja, érezhető egész Európában a változás, az igény arra, hogy visszatérjen a kontinens a józansághoz, a normalitáshoz. Ezt ma a jobboldali konzervatív erők képviselik – mondta.
A politikus bízik benne, hogy a megerősödött, együttműködő konzervatív jobboldal a választások után el tudja hozni a valódi változást, amire annyira szüksége van Európának.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás