Megdőlhet a balatoni pontyrekord: 25 ország horgászai veszik be a Balatont

A jubileumi eseményt április 21–27. között rendezik.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.18.
Módosítva: 2024.04.18.
horgászat balaton IBCC verseny

Tizedik, jubileumi alkalommal startol el az Adventer & fishing International Balaton Carp Cup. A kedvező időjárási előrejelzések miatt sokan bíznak abban, hogy megdőlhet a balatoni pontyrekord.

Balaton
Rengeteg horgász veszi be a magyar tengert a hét utolsó napján (Fotó: pexels.com)

Idén több, mint 25 országból érkeznek csapatok, Kazahsztántól Angliáig, Norvégiától Dél-Afrikáig a világ legnagyobb pontyfogóversenyére, az eseményt április 21–27. között rendezik. Ezúttal 300 csapat teszi próbára horgásztudását, a Balaton szinte teljes partszakaszát. A halak szerelmesei közel 140 órát töltenek majd a tó ölelésében azért, hogy megfogják, majd egy fotó elkészítése után visszaengedjék a Balatonba az onnan kifogott óriás pontyokat. A jubileumi verseny értékelésébe minden 10 kg feletti ponty számít, a legtöbbet fogó csapat pedig mesés főnyereménnyel lehet gazdagabb. Ezenkívül a legnagyobb tő- és tükörpontyot kifogó együttest is díjazzák.

A hivatalos tórekordot idén márciusban a 34,8 kg-os, Fonyódnál fogott hallal állították fel. Akár ennél nagyobb pikkelyes is horogra akadhat a versenyen, ahol végletekig kiélezett, izgalmas küzdelemre számíthatnak az esemény követői.

Az eseményt idén is élőben közvetítik a televízióban, míg a friss fogási eredmények az ibcc.hu oldalon is nyomon követhetők lesznek. A Fishing&Hunting televíziós csatornán három nyelven sugárzott, másfél órás adások, a verseny ideje alatt minden nap 20 órakor kezdődnek, bemutatva az aktuális versenynap legizgalmasabb történéseit, fejleményeit.

A megnyitóra április 20-án, 15:30-kor a Club Tihany Wimbledon termében kerül sor, egy sorsolással veszi kezdetét, másnap pedig a kihúzott horgászhelyeken kezdetét veszi a majd egy héten át tartó verseny.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás