RETRO RÁDIÓ

Megsérült egy gyerek a játszótéren: hárít az önkormányzat Óbudán – Fotók

Az óbudai játszótéren súlyos baleset történt, a baloldali önkormányzat nem vállalja a felelősséget.Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.03.01.
felelősség óbudai faépítmény baleset fiú

Egy óbudai család nehéz helyzetbe került, amikor tavaly áprilisban súlyos baleset érte a család fiát egy önkormányzati játszótéren. Az eset egy közforgalom számára megnyitott területen történt. Az ingatlan tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat és nagyobb részben az óbudai önkormányzat, ugyanakkor szerződés alapján fenntartója az Óbudai Vagyonkezelő.

3 métert zuhant a fiú Fotó: Olvasói fotó

Egy rozoga faszerkezet miatt történt a baj

A baleset akkor történt, amikor Nagy Attila fia és két osztálytársa egy iskolai projekten dolgoztak. A munka során szünetet tartva a gyerekek a Békás-tó melletti játszótérre mentek, amin egy rozoga faépítmény volt. Erre felmásztak, majd amikor a fiú rálépett egy korhadt falécre, az leszakadt alatta, így leesett a szerkezetről. A fiú 3 métert zuhanva a vállára esett, ami következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

Ahogy leesett, érezte, hogy valami nem stimmel a vállában, ekkor nagyon megijedt, mert nem tudta mozgatni a vállát, és hazajött, hazakísérte a két osztálytársa. Nagyon csúnya volt, ezért egyből kihívtuk a mentőt, onnan otthonról elvitték, és a János Kórházban megállapították, hogy felkarcsonttörése van.

A fiút egyből kórházba szállították Fotó: Olvasói kép

Az önkormányzat mossa kezeit

A család kártérítést igényelt az óbudai önkormányzattól, de kérelmüket a kerületi vagyonkezelő elutasította. Az önkormányzat elutasító válaszában arra hivatkozik, hogy ők nem is tudták, hogy az ő területükön egy faépítmény van, amit ki tudja, mikor, ki tudja ki vagy kik építettek, így neki ezért nincs semmi felelőssége. A család szerint ez a felelősségelhárítás elfogadhatatlan, tekintettel arra, hogy a baleset az önkormányzat kezelésében lévő területen történt. Ráadásul az a faépítmény már hosszú évek óta ott van, és ez az önkormányzat szégyene, hogy azt sem tudja, milyen eszközök vannak a saját területén... 

Az önkormányzat területe Fotó: Olvasói fotó

Megviselte a családot

A baleset jelentős anyagi és érzelmi terhet rótt a családra. A fiú hosszú felépülési időszakon esett át, mivel hónapokig alig tudott mozdulni a műtét után, így ez negatívan befolyásolta az iskolai teljesítményét is.  Emellett a család pénzügyi helyzete is megrendült, mivel a fiú anyja kénytelen volt otthon maradni a gyermek ápolása miatt, ami tovább súlyosbította a helyzetüket, mivel albérletben élnek.

Nem vállalják a felelősséget Fotó: Olvasói fotó

Kártérítést kértek

A család az eset után kártérítési igényt nyújtott be az eset kapcsán keletkezett vagyoni és nem vagyoni károk kapcsán, azonban az Óbudai Vagyonkezelő Zrt.  elutasította.

Vérforralónak tartom, hogy az önkormányzat és a vagyonkezelő ezt a súlyos esetet el akarja tussolni és nem vállalja a felelősséget. A fiam az ő területükön sérült meg. A terület fenntartója felel azért, hogy a közforgalom számára megnyitott terület biztonságosan használható legyen. Ha a területükön évek óta egy balesetveszélyes tákolmány van, az is az ő felelősségük. Szégyen, ahogy velünk bánnak, együttműködés helyett elutasítóak. Talán ideje bíróságra vinnünk ezt a dolgot.

A törött deszka Fotó: Olvasói kép
 

Ezeket olvastad már?
Rosszul adott vissza a McDonald's pénztárosa, lelőtték

Rosszul adott vissza a McDonald's pénztárosa, lelőtték

Zuhanyzás közben rázott az áram... Életveszélyes ház Józsefvárosban, Pikó Andrásék hagyták lerohadni a Kőris utcai épületet

Zuhanyzás közben rázott az áram... Életveszélyes ház Józsefvárosban, Pikó Andrásék hagyták lerohadni a Kőris utcai épületet

6 és fél órán keresztül szenvedett nyílt töréssel a férfi, akinek pokollá vált az álomnyaralás

6 és fél órán keresztül szenvedett nyílt töréssel a férfi, akinek pokollá vált az álomnyaralás

Megtestesült rémálom: mindenkit megrémített a mérnökök legújabb robotfejlesztése

Megtestesült rémálom: mindenkit megrémített a mérnökök legújabb robotfejlesztése

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás