Brutális: februárban nem volt ilyen hideg, mint ami most jön





Jobb, ha már most felkészülsz a következő napokra, a virágokat eszedbe ne jusson kitenni a szabadba vagy az erkélyre!



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.03.05.
változás levegő meteogyógyász időjárás hidegfront

„A keddi időjárás kiváló példa arra, hogy mennyire más folyamatok mennek végbe a talaj mentén és a magasban” – jegyezte meg dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója a kedden érkező lehűléssel kapcsolatban.

Woman,Breathing,On,Her,Hands,To,Keep,Them,Warm,At
Márciusban hidegebb lesz, mint februárban volt (Fotó: Shutterstock – Képünk illusztráció)

A szakember szerint komoly változás megy majd végbe március 5-én.

Először a magasban kezd el beáramlani a lényegesen hidegebb levegő, ami egy hidegfront formájában vonul át a térségen

 – árulta el a meteogyógyász.

A folyamatok egészen szerda hajnalig érzékelhetők lesznek, akkor hagyja el Magyarországot a mostani hidegfront. Ebből a talaj mentén nem, vagy alig érzékelhetsz majd bármit. Kissé megélénkül a szél, előfordulhatnak záporok, zivatarok. Az időjárás változásaira érzékenyek azonban többféle panaszt is tapasztalhatnak magukon.

Tömegesen jelentkezik majd a fejfájás, a keringési rendszer terhelése, a mellkasi diszkomfortérzet, az ingadozó vérnyomás, a rosszullétek, a szédülés, a hányinger, valamint felerősödnek a görcsös panaszok. Sokan jóval feszültebbek, idegesebbek lesznek a megszokottnál, amihez az alvásminőség romlása is hozzájárul, melyet a keddi után a szerdai éjjelen is megtapasztalhatnak egyesek.

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden helyenként előfordulhat zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet valamivel 14 Celsius-fok felett valószínű. Késő estére 4 és 9 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Szerdán tovább folytatódik a lehűlés és a pára-, valamint ködfoltok megszűnése után változóan felhős idő várható. Néhol előfordulhat eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél főleg az Alpokalján élénkül meg. A nappali maximum 12 Celsius-fok közelében alakul.

A következő napokban ez a hőmérséklet-csökkenés lesz jellemző, ami miatt péntekre –7 Celsius-fok közelében alakul a hajnali minimum a met.hu előrejelzése szerint. Ehhez hasonló időjárással február során egyszer sem volt dolgunk, míg márciusban több napon át lesz tapasztalható.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás