Óriási baj van a budapesti zebrákkal: két kislányt is súlyos állapotban szállítottak kórházba a „gyalogosbarát” városvezetés nemtörődömsége miatt





Karácsonyék gyalogosbarátként állítják be a főváros vezetését, de a zebrákra nem fordítanak elég figyelmet.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.03.23.
Budapest csepel baleset zebra

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton, az Almafa utcánál egy súlyos baleset rávilágított a fővárosban lévő gyalogátkelőhelyekkel kapcsolatos komoly gondokra. A baleset a 138-as busz Almafa utcai megállójánál történt, ahol két tizenéves gyermek, egy 19 éves és egy 12 éves kislány szenvedett sérüléseket. A két fiatalt – miközben a túloldalra próbáltak átszaladni az úton – elütötte egy Suzuki WagonR. Az út a fővároshoz tartozik, de a megálló közelében nincs zebra. A legközelebbi gyalogátkelő körülbelül egy kilométerre(!) van.

A baleset helyszíne. Fotó: csepel.info

Súlyosan megsérültek

A két gyerek közül az egyiket az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A másikért a Szent Márton Gyermekmentő érkezett, az ő állapotát majdnem egy órán keresztül próbálták stabilizálni, míg végül sikerült szállítható állapotba hozni.

- közölte egy szemtanú. 

Több mentőegységet, közöttük gyermekmentőt is riasztottunk a helyszínre. Egy 19 éves lány súlyos koponyasérülést szenvedett, akit helyszíni stabilizálás után szállítottunk kórházba. A 12 éves kislány fejsérülést szenvedett, mind a két fiatalt a traumatológián kezelik.

- mondta Győrfi Pál.

A szélvédőbe ütődhetett az idősebb lány feje. Fotó: tv2

A hiányzó zebrák miatt történhetett a baleset

Az esemény kapcsán a helyi közösség erősen aggódik a közlekedésbiztonságért, kiemelve, hogy az Almafa utcai szakaszon hiányzik a gyalogos átkelőhely, ami véleményük szerint hozzájárult a tragédiához. A helyiek arról panaszkodnak, hogy hosszú percekig kell várniuk, amíg át tudnak jutni a forgalmas úton. Sokan úgy fogalmaznak, hogy folyamatos életveszély átkelni az úton, így csak idő kérdése volt, hogy mikor történik baleset.

"Nagyon sokszor találkozom velük: állnak és várnak az út szélén, míg nem jön autó" - osztotta meg Mónika, egy helyi lakos, aki szerint a fiatalok korábban mindig körültekintően közlekedtek. "De az egész szakaszon egyedül a Vízmű lakótelepen van zebra!" - tette hozzá.

Nem volt zebra a megálló közelében. Fotó: Fügedi Richárd

A csepeli kerületi önkormányzat ezért maga kezdeményezi a gyalogátkelőhelyek kialakítását a kerületben, miután a felelős hatóságok, illetve a főváros, aki kezeli az utat, nem léptek időben. Sajnos tipikus helyzet, hogy még a baloldali kerületi önkormányzatok is átveszik a főváros dolgát, mert a városvezetés nem tesz semmit...

Nagy a baj a zebrákkal

Korábban többször is írtunk róla, hogy Karácsony Gergelyék, miközben gyalogosbarátként állítják be a főváros vezetését, közben a zebrák létesítésére sem fordítanak figyelmet, de még a meglévő és lekopott zebrákat sem festik rendesen újra. A városban több helyen elhasználódtak, kopottak a gyalogátkelőhelyek, amelyek így nehezen láthatók a közlekedők számára. Ez fokozza a baleseti kockázatot, különösen a gyalogosok számára. A probléma egyik része, hogy a költségvetés és az erőforrások egy része inkább a biciklisávok fejlesztésére irányul, ami így hátrányosan érinti a gyalogos közlekedésbiztonságot. A helyzet javítására szükség lenne a gyalogátkelőhelyek újrafestésére és karbantartására, hogy biztosítsák a gyalogosok biztonságos közlekedését a városban. 





 





Ezeket olvastad már?
Közleményt adtak ki a benzin és a gázolaj áráról

Közleményt adtak ki a benzin és a gázolaj áráról

Gondoltad volna, hogy évtizedekig nem volt kapcsolat a Margit híd és a Margit-sziget között - Galéria

Gondoltad volna, hogy évtizedekig nem volt kapcsolat a Margit híd és a Margit-sziget között - Galéria

Minden délután lefeküdt szunyókálni a családanya: szörnyű, mi történt vele

Minden délután lefeküdt szunyókálni a családanya: szörnyű, mi történt vele

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás