Gulyás Gergely is elmondta a véleményét a BKK vezérigazgató „pulykázós” megnyilvánulásáról, ami sokakat feldühített





Sokan felháborodtak a „pulykázós” dolgon.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.01.
Módosítva: 2024.02.01.
Gulyás Gergely bkk pulyka

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón reagált Walter Katalin, a BKK-vezérigazgató „pulykázós” szavaira. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint utoljára az MSZP–SZDSZ-kormány időszakában gondolkodtak és beszéltek így emberekről, de ez stílusát tekintve valamivel még durvább. Gulyás Gergely azon a véleményen van, hogy ha Karácsony Gergelynek fontosak lennének a tömegközlekedést használók, akkor azonnal menesztette volna a BKK vezérigazgatóját.

GULYÁS Gergely
Gulyás Gergely Fotó: Hegedüs Róbert

Ahogyan már megírtuk, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által bevezetett járatritkítás váratlanul érte az utasokat, akiknek jelentősen megnőtt a utazási idejük. De ez nem elég: még sértegették is az utasokat! Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója egy sajtóbeszélgetésen mondott elfogadhatatlant, amikor azt a kérdést tették fel neki, hogy miért nem kérdezték meg a járatritkításról az utasokat. Erre azt válaszolta, hogy azért, mert az olyan lenne mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a vágásérett pulykát, hogy mi legyen vele”. A megfogalmazás országos botrányt robbantott ki, ami után Walter felajánlotta lemondását, amit Karácsony Gergely nem fogadott el. Ezek szerint szabad így gyalázni az utasokat…

A ritkítások miatt tömegek vártak a villamosra Fotó: Fügedi Richárd

A budapestiek kiakadtak

Nemcsak a járatritkítás miatt akadtak ki a budapestiek, hanem a pulykázós megjegyzés is kiverte a biztosítékot.

Íme videónk:

Ki vagyunk borulva. Teljesen. Ez annyira szégyenteljes, hogy nem lehet rá mit mondani. Teljesen sarokba vagyunk szorítva. Üljünk át kocsiba?

– mondta lapunknak Tímea, aki úgy érzi, hogy a BKK ezekkel a lépéseivel elveszi az emberek kedvét a tömegközlekedéstől.

Tímea fél éve költözött Óbudára, de rengeteg negatív tapasztalatot szerzett már Fotó: Metropol

Az gondolom, hogy ő a pulyka, mert ne ritkítsa, hanem sűrítse a járatokat. Itt lakóparkok épülnek, családok jönnek, csokos gyerekek

– jelentette ki Orsi felháborodva.

Orsolya szerint a növekvő népesség miatt sűríteni kellene a járatokat Fotó: Metropol

Szörnyű, szörnyű, hogy ilyet mond. Fel vagyok háborodva ezen a helyzeten

– panaszkodott lapunknak egy idős asszony, aki elmondta, hogy az egész családja fel van háborodva mind a járatritkítás, mind a gyalázatos kijelentés kapcsán. Ő a nevét nem szerette volna elárulni, de indulatosan szidta az intézkedést és a „pulykázós” megjegyzést is…

A családjával együtt fel vannak háborodva a „pulykázós” kijelentés miatt Fotó: Metropol

Elég ritkán járok naponta, de így is érzékelem, hogy ritkábban járnak a járatok. Ez az üzleti szemlélet szerintem nem normális a tömegközlekedés kapcsán

– fejtette ki Róbert a véleményét. Hozzátette, hogy a tömegközlekedésnek nem elsődleges feladata az anyagi haszon maximalizálása, hanem sokkal fontosabb társadalmi funkciója van, amit nem ártana, ha a vezetés is figyelembe venne.

Róbert szerint nem normális dolog az üzleti szemlélet a tömegközlekedés kapcsán Fotó: Metropol

Ilyet mondani elfogadhatatlan, normális demokráciában másnap már nem kell jönni dolgozni

– mondta Farkas István a Metropolnak.

„Máshol ilyenért lemondanak” – mondja Farkas István Fotó: Metropol

Koncepció helyett ötletelés…

A budapesti baloldali vezetésnek nincsenek koncepciói, ehelyett a főváros lakóin kísérletezik ötleteivel, mint az óriási dugót okozó, alkalomszerűen felfestett biciklisávokkal és a „gerikarókkal”, vagy nemrég az egy hét alatt megbukott járatritkításokkal. A közösségi közlekedés megnyirbálása, 53 fontos járat ritkítása komoly ellenállást váltott ki az utazóközönségből, sőt még a politikai szövetségesek részéről is.

Mindenki a BKK-vezér lemondását követelte

A volt közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid is élesen bírálta a kijelentést, szerinte egy felelős vezetőnek és empatikus személynek semmiképpen sem helyénvaló ilyen megjegyzéseket tenni. Vitézy szerint a budapestiek nem vágásra szánt állatok, és egy felelős vezetőnek nemcsak tisztáznia kellene az ügyet, de el is kellene ítélnie az ilyen megnyilvánulásokat.

bkv_7
Több mint félszáz járatot érintett a járatritkítás  Fotó: Kurucz Árpád

Az LMP országgyűlési képviselője, Kanász-Nagy Máté szerint „Egy ilyen mondat után egyvalaki van, akit biztosan nem kell bevonni ebbe a folyamatba, őt pedig úgy hívják, hogy Walter Katalin. Őt a lemondásának a megírásába kell kizárólag bevonni”. Hangsúlyozta, hogy egy felelős vezető helyett a közlekedési témában inkább konkrét intézkedésekre lenne szükség.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője úgy véli, ha Walter Katalin, a BKK vezetője nem lép vissza önként, akkor Karácsony Gergely főpolgármesternek kell lépnie. Wintermantel hangsúlyozta, hogy a főpolgármesternek nem engedhető meg, hogy egy ilyen megjegyzést elfogadjon, tekintettel korábbi ígéreteire az átláthatóság és részvételiség terén. Megjegyzi, hogyha Karácsony nem váltja le az utasokat vérig sértő vezérigazgatót, azzal egyetértését fejezi ki ezen vérlázító eset kapcsán.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás