Heti TOP5: Rettegnek a lakók Békásmegyeren, tragédia rázta meg Kispestet...





Január harmadik hetében olvasóink ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet.



Megosztás
Szerző: Perusza Eszter
Létrehozva: 2024.01.21.
Módosítva: 2024.01.21.
elképesztő áradás top5 korcsolyapardicsom

A békásmegyeri Traianus tér körül lakók már a közeli Tescóba is alig mernek lemenni a délutáni órákban, hiszen napok óta nincs megfelelő közvilágítás az utcákon, csupán néhány lámpa fénye pislákol. Lapunknak több járókelő is beszámolt az áldatlan állapotokról és azok veszélyeiről: a sötétben fennáll ugyanis az elbotlás, megcsúszás esélye. A lakók jó ideje bejelentették a problémát, előrelépés viszont nem történt az ügyben. 

Teljes sötétségbe borult a Traianus tér Fotó: Fügedi Richárd

Mocsárosdűlőn, Óbuda jellegzetes részén alakult ki az elmúlt napokban a főváros legnagyobb, ingyenes szabadtéri jégpályája. A több száz négyzetméteres területen különleges jelenségnek lehettünk szemtanúi az elmúlt napokban: a Duna áradása egy kis tavat alakított ki a Határ út melletti területen, ahova a kemény hidegek beköszöntével járókelők százai látogattak el, hogy korcsolyázhassanak a jégen. Még a kisgyerekes családok is úgy gondolják, teljesen biztonságos a kialakult csúszkapálya, hiszen a víz legfeljebb térdig érhet. 

Sokan munkakezdés előtt is ellátogatnak a természetvédelmi területre, hogy korcsolyázzanak egyet
 Fotó: Fügedi Richárd

Eldobta magától életét egy fiatal, 26 éves kispesti lány. A hölgy a Kisfaludy utcában, hetedik emeleti otthonának ablakából ugrott ki, a kiérkező mentősök pedig 40 percig tartó igyekezetük ellenére sem tudtak segíteni rajta. Több szemtanú beszámolt a szörnyű tragédiáról: voltak, akiket a rosszullét kerülgetett a látottak után, mások könnyek között beszéltek a katasztrófáról. Azóta sem tudni, mi vezetett ahhoz, hogy a fiatal lány számára ne legyen más kiút. „A szívem szakadt meg, amikor közelebb értem és láttam, hogy egy fiatal lány fekszik ott mozdulatlanul” – nyilatkozott az egyik járókelő. 

A lakás, ahonnan a fiatal lány kiugrott Fotó: Metropol

Közel öt év kellett ahhoz, hogy elmozduljon a lejtmenetből Kiss László bérlakásprogramja. Az óbudai, baloldali polgármester közösségi oldalán hirdette meg a lehetőséget, mely szerint a kerületiek bérlakáshoz juthatnak, a kommentelők viszont nem fűznek nagy reményeket az akcióhoz: egy hozzászóló kifejtette, 30 éve él családjával Békásmegyeren, évek óta pályázik, mégsem kap pozitív elbírálást, mások úgy gondolják, a bérlakáspályázat csak egy kommunikációs trükk a baloldal részéről. 

Kiss Lászlóék kezdeti intézkedései közé tartozott az önkormányzati bérlakások bérleti díjának megemelése Fotó: Metropol

Úgy fest, senki nincs biztonságban Erzsébetvárosban: fantomok terrorizálják a VII. kerületi lakókat. A helyiek a Metropolnak elmondták, a garázdálkodók besurrannak a házakba, majd pedig a kapualjba, a lépcsőkre piszkítanak, a bűzölgő végterméket pedig ott hagyják. Többek között a Wesselényi, a Nefelejcs, az Akácfa és a Murányi utcából jelezték, hogy szembesültek egy-egy nem várt meglepetéscsomaggal. „Most már nagyon elegünk van belőle, mert múltkor már a lépcsőn volt egy hatalmas halom” – mondta el dühösen a Metropolnak az egyik lakó. 

 Lépcsőházakba, kapualjba, de a lépcső közepére is odapiszkítanak a fantomok Fotó: Pexels

 





 





Ezeket olvastad már?
A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás