Giga nagy ingyenes korcsolyaparadicsomot találtunk Budapesten – Galéria





Több száz négyzetméter és tényleg ingyenes. A természet ajándéka a különleges jégpálya.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.01.15.
Módosítva: 2024.01.15.
Óbuda Mocsárosdűlő Duna határ út jégpálya

Mocsárosdűlő, a Duna árterében elhelyezkedő terület Óbuda egyik jellegzetes része, ahol Budapest legnagyobb ingyenes szabadtéri jégpályája alakult ki a napokban. Az elnevezés már utal is a terület vízrajzi sajátosságaira. Az utóbbi időben itt csak legelő volt, hiszen az emberek igyekeztek kihasználni a Duna menti területeket lakóhelyek, ipari parkok és infrastrukturális létesítmények céljára, így a vízrendezés hatására már kevésbé volt itt a víz az úr. Ennek eredményeként sok természetes élőhely elveszett, és Mocsárosdűlő is megváltozott a Duna szabályozása és a városi fejlődés következtében.

Befagyás előtt Fotó: Olvasói 

Most azonban egy különleges jelenség történt a Duna áradásának köszönhetően – amiről már beszámoltunk. A talajvíz megemelkedett, ami egy kis tavat hozott létre a Határ út melletti területen. Sokan már akkor nagyon várták, hogy befagyjon a hatalmas terület, és korcsolyázhassanak rajta. Az elmúlt napokban ez meg is történt és emberek százai látogatnak ki a területre, hogy csúszkálhassanak a jégen.

A Határ út mellett található a természetvédelmi terület Fotó: Fügedi Richárd

Nagyon szeretik

A kemény hidegek óta rengeteg család látogatott ki a mocsárosdűlői korcsolyapályára.

Szerencsére teljesen biztonságos ez a kis csoda, ami itt kialakult. Mivel az év nagy részén itt egy füves rét van, egyáltalán nem mély a víz, ami befagyott. Ha be is szakadna bárhol, maximum térdig ér. Tegnap is voltunk, annyira szép itt siklani a jégen, ott a fák között is lehet menni, ami nagy élmény, mert a jég alatt lehet látni a fagyott füvet. Igyekszünk minden pillanatot kihasználni amit tudunk, mert sajnos a jégpálya napjai meg vannak számlálva, bármikor jöhet az olvadás.

– mesélte lapunknak János és Mónika.

A pár munka előtt korcsolyázik egyet Fotó: Fügedi Richárd

Családostul jönnek ide az emberek

A jégpálya szélén több szülő is sütkérezett a napon, akik elmondták, hogy 2-3 napja járnak ki ide. „Nagyon szeretnek a gyerekek itt csúszkálni, ráadásul teljesen ingyenes és a természetben vannak. Itt egy mélyedésben vagyunk, amiben feljött a víz, mindenhol látni lehet a jég alatt a füvet, tehát nem is mély a víz. Mi úgy gondoljuk, hogy biztonságos, olyan 6-8 centi biztos van – mondta egy édesapa, aki a lányát hozta ki korcsolyázni.

Nézd meg a helyszínen készült képgalériánkat az alábbi képre kattintva!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás